Prekybos centrų boikotas truks tris dienas

Lietuvoje šiandien prasidėjo iniciatyvinės grupės „Neisiu į prekybos centrą 3 dienas“ organizuota protesto akcija. Gyventojai jau anksčiau buvo raginami gegužės 10–12 dienomis boikotuoti prekybos centrus ir neiti į juos apsipirkti. Taip bandoma pažaboti didžiųjų prekybos tinklų godumą. Atrodo, lietuviai ne juokais įpyko, nes akcijoje žadėjo dalyvauti virš 100 tūkst. žmonių. Tarp jų turėtų būti ir nemažai pasvaliečių.

Vartotojai netiki prekybos tinklų paaiškinimais, kodėl prekių kainos tokios didelės. Melagiais jie vadina ir ekonomistus, kurie įkyriai įrodinėja, kad niekas nepabrango.

Nusivylę žmonės ir valdžia, kuri prieš porą metų viešai prisiekinėjo, kad įvedus eurą gyvenimo sąlygos tik gerės, žadėjo, jog kainos nekils, mokesčiai mažės, todėl liks daugiau pinigų kitoms išlaidoms. Deja, įvyko priešingai.

Vakar pasidomėjome, ką apie protesto akciją „Neisiu į prekybos centrą 3 dienas“ mano mūsų rajono gyventojai.


1Danguolė: „Akcijos dienomis į prekybos tinklų parduotuves tikrai neisiu. Pati matau, kaip kyla kainos, jau beveik visos prekės eurais kainuoja tiek, kiek kainavo litais. Tuo įsitikinau per akciją viename prekybos centre nusipirkusi pagalvėlę už 9,99 euro. Pastebėjusi, kad nauja kaina užklijuota ant buvusios senosios. Nulupusi akcijinę nustebau, nes sena kaina buvo litais, o pagalvėlė kainavo 9,99 lito. Būčiau žinojusi, tikrai būčiau nepirkusi 34 litus kainuojančios pagalvėlės. Juk gyvenu iš neįgalumo pašalpos.

 

Edvardas BALČIŪNAS

Visą straipsnį skaitykite 2016-05-10„Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.