Atpildas neblaiviems dviratininkams

Artėjant pavasariui, gatvėse ir keliuose pastebimai padaugėjo dviratininkų. Dalis jų nepaiso bausmių ir toliau važinėja apsvaigę nuo alkoholio, taip rizikuodami savo sveikata ir gyvybe bei keldami pavojų kitiems eismo dalyviams.

Per trumpiausią metų mėnesį išaiškinti aštuoni girti dviratininkai.

Didžiausią – 173 € administracinę baudą privalėjo sumokėti policijai žinomas Deglėnų kaimo gyventojas Virginijus Bakanauskas. Vasario 14 d. pareigūnai pastebėjo jį dviračiu kreivuliuojant Papyvesių kaimo teritorijoje. Vyras sugebėjo minti dviratę transporto priemonę, būdamas sunkaus girtumo laipsnio (2,33 prom.). Taip pat solidi – 136 € administracinė bauda skirta Diliauskų kaime gyvenančiam Petrui Vilčinskui. Vasario 3 d. policijos pareigūnai jį sustabdė Pasvalyje, Taikos gatvėje. Ne pirmą kartą įkliūnantis neblaivus dviratininkas į alkoholio matuoklį pripūtė 1,49 prom.

Vygintui Babiliauskui (1,44 prom.) iš Joniškėlio skirta 115 € bauda, Raimondas Rapkevičius (1,79 prom.) iš Talačkonių ir Julius Stangvila (2,04 prom.) iš Norgėlų privalėjo sumokėti po 72 €, Lina Beitnoraitė (1,12 prom.) iš Ličiūnų – 43 €.

Kai buvo rengiama ši publikacija, dar nebuvo paskirtos administracinės baudos Juozui Grigaliūnui (1,33 prom.) iš Ličiūnų ir Tadui Butmanui (2,64 prom.) iš Kauklių.

Komentuodamas praėjusio mėnesio eismo įvykius, rajono policijos komisariato Viešosios policijos, kelių policijos grupės vadovas Vygintas Valotka priminė svarbiausius KET reikalavimus dviratininkams. Privaloma važiuoti jiems skirtais dviračių takais, o ne važiuojamosios kelio dalies pakraščiu. Tokių pažeidėjų galima pamatyti, pavyzdžiui, važiuojant iš Pasvalio į Ustukius ir Žadeikius. Dviratės transporto priemonės turi būti tvarkingos, su atšvaitais ir žibintais, o patys dviratininkai neturėtų pamiršti šviesą atspindinčių liemenių. Dviračių vairuotojai iki 18 metų, važiuodami keliu, privalo dėvėti dviratininko šalmą. Dviratininkams, važiuojantiems važiuojamąja kelio dalimi ir prireikus pasukti į kairę, apsisukti ar pervažiuoti į kitą kelio pusę, rekomenduojama nulipti nuo dviračių ir kirsti važiuojamąją kelio dalį vedantis dvirates transporto priemones. Dviračiais važiuoti važiuojamąja kelio dalimi leidžiama ne jaunesniems kaip 14 metų asmenims, o baigusiems mokymo kursus ir turintiems atitinkamus pažymėjimus – nuo 12 metų. Prižiūrint suaugusiajam, važiuojamąja kelio dalimis gali važiuoti ne jaunesni kaip 8 metų vaikai. Gyvenamojoje zonoje dviratininkų amžius neribojamas.

Visą straipsnį skaitykite 2016-03-19 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.