Tiriama galima korupcija, susijusi su viešaisiais pirkimais Biržuose ir Pasvalyje

Aidos GARASTAITĖS nuotr.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdyba atlieka ikiteisminį tyrimą dėl įtariamo kyšininkavimo, papirkimo ir prekybos poveikiu, siekiant palankių sąlygų viešuosiuose pirkimuose ir vykdant statybų darbus.

Šiuo metu įtarimai dėl galimų korupcinių nusikalstamų veikų pareikšti Biržų rajono savivaldybės tarybos nariui Andriui Budriūnui, Pasvalio rajono savivaldybės valdomos uždarosios akcinės bendrovės „Pasvalio vandenys“ direktoriui Algimantui Mataičiui bei dar dviem asmenims.

Tyrimo duomenimis, vienos bendrovės vadovas galimai susitardavo su kitais įtariamaisiais dėl įvairaus dydžio kyšių už išskirtinių sąlygų sudarymą jo vadovaujamai statybų bendrovei dalyvauti ir laimėti Biržų rajono bei Pasvalio rajono savivaldybių skelbiamus viešuosius pirkimus. Pirminiai duomenys leidžia įtarti, kad kyšių sumos gali viršyti 10 tūkst. eurų. 

Šį ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai. 

Panevėžio apygardos prokuratūra, motyvuodama, jog tai tik pirminis tyrimo etapas, daugiau duomenų apie bylą nesutiko atskleisti. 

O štai STT mums patvirtino, jog vienas iš įtariamųjų – vienos Pasvalyje veikiančios statybų bendrovės vadovas. Jam pareikšti įtarimai dėl prekybos poveikiu ir papirkimo.

Jam, kaip ir kitiems įtariamiesiems, skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir nebendrauti su nustatytais asmenimis.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.