Vienerių metų klubinės veiklos patirtis įkvėpė naujiems sumanymams

Kl 1
Simona su ištikimiausių „Mūšos“ klubo gerbėjų būreliu. Iš kairės – Juris Baliūnas, Aušvydas Ulkė, Laimas Jurkus, Rytis Olechnavičius, Gintautas Čepukaitis, Valdas Rodžius, Rimvydas Vansevičius.

Lygiai prieš savaitę muzikos klubas „Mūša“ atšventė pirmąjį gimtadienį. Nors iš tikro jį galima minėti kelis kartus. Pirmą kartą „Mūša“ duris atvėrė 2014-ųjų gegužės antrąjį savaitgalį, po Smegduobių parke vykusios šventės „Eugenijau… Mes važiuojame“. Birželio pabaigoje klubas laikinai nutraukė veiklą, nes jo savininkė Simona Karinauskaitė, kuriai jau senokai prigijo Simės pseudonimas, keliems mėnesiams išvyko į Norvegiją. Gruodžio viduryje grįžusi į Pasvalį, vėl pakvietė lankytojus. Taigi metinės sukako daugiau kaip prieš mėnesį. Tačiau tuo metu Simona viešėjo JAV, tad šventę teko atidėti. Apie iš Dagių kaimo kilusios veiklios merginos sumanymus „Darbe“ jau esame rašę, tad po šventinio vakaro kalbėjomės ne tik apie vienerių metų klubinės veiklos patirtį ir ateities planus. Primena, kad klubas patalpas nuomoja iš UAB „Pas Rimą“ ir, kad tokios įstaigos nėra kaimyniniuose Biržų bei Pakruojo miestuose.

– Vieneri metai, nors ir nedidelis laiko tarpas, tačiau jo užtenka įvertinti tai, kas nuveikta. Taigi kokios per metus išmoktos svarbiausios pamokos?

– Padariau išvadą, kad nėra gerai muzikos stilių įvairovė. Per tuos metus „šokinėjau“ nuo popso iki „metalo“. Taigi „Mūšoje“ koncertavo įvairios grupės ir atlikėjai. Mano nuomone, kaip tik vienas stilius sukurtų klubo savitumo, išskirtinumo įvaizdį. Pati esu roko gerbėja. Be to, sutelkus dėmesį į pasirinktą kryptį, galima kur kas sėkmingiau tobulinti veiklą.

– Trumpai perbėkime pirmąjį „Mūšos“ klubo sezoną. Kokie aplankė džiaugsmai ir nusivylimai?

– Džiaugiuosi, kad pavyko suburti stiprią, patikimą komandą, kuriai esu labai dėkinga. Joje – Rytis Olechnavičius, Juris Baliūnas, pusbrolis Eimantas Karinauskas, vaikystės draugė Svajūnė Piragytė, Norvegijoje gyvenanti draugė Erika ir jos mama Egita Atstupėnienė, mano mama Angelė Karinauskienė, Anglijoje gyvenanti Karolina Mureikaitė ir daugelis kitų bičiulių, be kurių pagalbos klubas nebūtų egzistavęs. Didelis Ačiū patalpų savininkui Rimui Želviui, kuris yra nuolatinis klubo pagalbininkas ir globėjas.

Simboliška, kad per klubo atidarymo renginį grojo Jurės vadovaujama roko grupė „Plentas“. „Mūšoje“ koncertavo „Patruliai“, grupės „Age“ iš Marijampolės, „Svaras 409“ iš Alytaus, surengėme Dariaus Žvirblio akustinį koncertą, dainavo Irma Jurgelevičiūtė. Pavasarį klube pareiškė norą koncertuoti „bliuzo karalius“ iš Vilniaus Aleksandras Belkinas, kurį kviečiasi ir latviai, ir estai. Pirmą kartą į Pasvalį kartu su Keeganu McInroe iš Teksaso atvykusį vieną žymiausių šiuolaikinių bliuzo atlikėjų, deja, pasitiko nedidelis būrelis gerbėjų, kuriems suskaičiuoti užteko abiejų rankų pirštų. Kuomet antrą kartą jis koncertavo su grupe „All Stars Band“, žmonių susirinko kur kas daugiau. Iš renginių didžiausio populiarumo sulaukė anekdotų pasakotojas Pishius iš Marijampolės. Du kartus jį kviečiau ir abu kartus susirinko per šimtą žmonių. Populiarūs buvo Valentino dienos paminėjimas ir mergvakaris, į kurį pakvietėme striptizo šokėją vyrą. Didelio lankytojų antplūdžio sulaukėme per Pasvalio miesto šventę, šaunus pratęsimas klube buvo po „Bobų vasaros“ koncerto Pasvalio kultūros centre.

Tačiau apmaudu, kad Kęstučio Jablonskio pasirodymas nesulaukė didesnio pasvaliečių dėmesio. Nors susirinko tik keli lankytojai, tačiau svečiai koncertavo, tiesa, kiek trumpiau nei įprasta. Ruslanas Kirilkinas ir Aistė Pilvelytė patys labai norėjo atvykti į klubą. Tuo metu aš buvau JAV, tad dainininkus priėmė mane pavadavęs pusbrolis Eimantas. Į klubą susirinko apie 15 žmonių. Svečiai atlikę vieną dainą pareiškė, kad jiems per mažai publikos, grąžino pinigus ir išvyko namo.

Sigitas KANIŠAUSKAS

Visą straipsnį skaitykite 2016-01-30„Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.