Joniškio šokėjas į Pasvalį priviliojo ir žiūrovų aplodismentai

soka 1

Jos visada šypsosi ir spinduliuoja puikia nuotaika. Net ir tada, kai komanda beviltiškai pralaimi. Nuo praėjusio Lietuvos krepšinio lygos čempionato intriguojančio ketvirtfinalio, kuomet Pasvalio „Pieno žvaigždės“ grumėsi su Utenos „Juventus“, per rungtynių pertraukėles žiūrovus linksmina žaviosios Joniškio sporto centro šokėjos. Šį sezoną jos jau pristatomos trumpai, neminint miesto, iš kurio atvyko. Tiesiog – Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komandos šokėjos.

Apie Joniškio šokėjų kelią į Pasvalį, ir apskritai apie šį kolektyvą, „Darbo“ skaitytojams mielai sutiko papasakoti jo vadovė Lina Budrienė. Pašnekovė minėjo, kad pirmąją sportinių šokių grupę Joniškyje subūrė dar prieš gerą dešimtmetį. „O aš pati pradėjau šokti, kai tik išmokau žengti pirmuosius žingsnius“, – šyptelėjo Joniškyje gimusi ir augusi pašnekovė.

Prieš penkerius metus Liną Budrienę į Joniškio sporto centrą pakvietė šios įstaigos direktorius, buvęs krepšininkas Tomas Aleknavičius. Norinčiųjų šokti netrūko. Kurį laiką buvo atsiradusi net vidinė trintis – kelios merginos aiškinosi, kuri iš jų yra geresnė šokėja. „Bet tai jau praeitis, įgavome patirties. Kaip sakoma, užsiauginome storą „skurą“, – tęsė pasakojimą L. Budrienė. Kadangi Sporto centras yra vienas iš Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) rungtyniaujančio Joniškio „Delikateso“ rėmėjų, merginos tapo šios krepšinio ekipos šokėjomis. Šiame nedideliame mieste veikia vienintelis Lietuvoje krepšinio muziejus. Su Joniškiu sąsajų turi ir dabartinis Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ klubo prezidentas Rimantas Endrijaitis – 2004–2005 metais treniravo Joniškio „Žiemgalą- Šiaurės vilką“.

Visą straipsnį skaitykite 2016-01-14 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.