Plėsti gamybą trukdo darbuotojų stygius

L2
Visi darbuotojai staliaus amato išmokomi darbo vietoje. Net ir tuo atveju, jei ranka labiau „limpa“ prie metalo, o ne prie medžio.

Sąvoka „smulkusis verslas Pasvalio rajone“ dažnam tautiečiui pirmiausiai asocijuojasi su lengvųjų automobilių remontu bei perpardavinėjimu, dėvėtų rūbų ir maisto produktų prekyba, galbūt dar maitinimo ir girdymo paslaugų teikimu. Tiesa tai ar ne – vis tiek apmaudu. Ir pakeisti tokią apie mūsų verslą iš anksto susidarytą nuomonę nėra lengva. Bet pabandyti galima. Juolab kad ir verslininkų, užsiimančių kitomis nei minėtos veiklomis, mūsų rajone yra pakankamai.

Medienos versle – jau per 20 metų

Prie „Via Baltica“ magistralės įsikūrusios lentpjūvės, priklausančios UAB „Paįstriečiai“ šeimininkas Vaidotas Dobrodiejus tikina su medienos perdirbimo verslu savo likimą susiejęs daugiau nei prieš dvidešimt metų ir trauktis iš šios veiklos srities jis dar neketinantis. „Vadovauti tėčio Vytauto įkurtai įmonei pradėjau būdamas 22-ejų. Tada ir lentpjūvė buvo Talkonių kaime, joje dirbo tik trys samdomi žmonės. Bet vėliau, persikraustę į įsigytą gerokai didesnį pastatą Paįstriečiuose, galėjom galvoti ir apie verslo plėtimą.

Aišku, pradžioje buvo sunku. Nelengva ir dabar. Bet viską mesti ir imtis lengvesnio ir pelningesnio verslo, manau, būtų neprotinga. Juk per tuos du dešimtmečius įgijau pakankamai žinių bei patirties, be to, kaip įmonės vadovas, jaučiu atsakomybę ir už čia dirbančius darbuotojus, kurių šiandien yra triskart daugiau nei buvo pradžioje“, – svarstė bendrovės „Paįstriečiai“ direktorius V. Dobrodiejus.

Užsakymų netrūksta

Jo nuomone, geresnių veiklos rezultatų galima pasiekti tik didinant gamybos apimtis, ieškant neužimtų nišų medienos gaminių rinkoje.

„Anksčiau gamindavome vien tik statybinę medieną: dvigubo pjovimo lentas, dailylentes, tašus ir pan. Tačiau pastebėjome, jog galima sukurti dar didesnę pridėtinę vertę darant pagal užsakymus stalių gaminius. Taip pradėjome gaminti pavėsines, duris fermoms, žirgynams bei kitiems ūkiniams pastatams, taip pat stalus, suolus, lauko baldus, pastoges. Stalių gaminių paklausa pastaraisiais metais tik didėja. Užsakymų ypač padaugėja pavasarį,  vasarą. Į mus kreipiasi klientai ne tik iš Panevėžio ar Šiaulių, bet ir iš kitų šalies regionų, taip pat Vilniaus, Kauno. Tad užsakovams tenka vieną kitą mėnesį ir palaukti, nes mūsų stalių cecho pajėgumai kol kas yra gan riboti. Nesuklysiu pasakęs, kad šiandien užsakymų stalių gaminiams turime pusmečiui į priekį“, – kalbėjo bendrovės direktorius.

Edvardas BALČIŪNAS

Visą straipsnį skaitykite 2015-09-24 „Darbe“.

Deginta mediena, medinės ir klijuotos sijos ligni.lt

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.