Sulaukėm jauno gydytojo

Daktaras
Pasvalio ligoninė sulaukė naujo gydytojo – ortopedo traumatologo Gintaro Drūlios.

Atokesniuose šalies rajonuose gyvenantys žmonės šiais laikais retokai sulaukia žinios, jog į jų kraštą dirbti atvyko naujas gydytojas. Todėl šiandien itin malonu pristatyti Pasvalio ligoninėje darbuotis neseniai pradėjusį jauną gydytoją, ortopedą traumatologą Gintarą Drūlią.

Netrukus savo 30-metį minėsiantis gydytojas šiemet baigė rezidentūrą Lietuvos sveikatos mokslų universitete. Gintaras Drūlia gimė ir užaugo Garliavos miestelyje, netoli Kauno. Studijuodamas mediciną, pasirinko ortopedo traumatologo specialybę, nes, anot mūsų pašnekovo, tai viena vyriškiausių medicinos sričių, kurioje reikia loginio mąstymo, greitų sprendimų, dažnai – ir vyriškos jėgos.

– Rezidentūros metais dirbau Kauno klinikose. Ten yra daug modernios aparatūros, kokią galbūt ne visos mažesnės ligoninės turi, mokytis gali iš žinomų profesorių. Tačiau kartu mačiau ir diena iš dienos plūstantį pacientų konvejerį, kai paprastam šiltam pabendravimui su žmogumi beveik nelieka laiko. Aš nuo pat vaikystės esu susidaręs tvirtą nuomonę, tad visada sakiau ir sakysiu: mažame miestelyje dirbti ir gyventi daug jaukiau. Žmonės čia nesugadinti didmiesčio gyvenimo tempų – paprastesni, nuoširdesni, atviresni. O gydytojui, kuris nori geriau perprasti savo paciento bėdas, šios jo savybės yra labai svarbios. Kai ligonių srautai ne tokie intensyvūs, galima labiau į tas bėdas įsigilinti, daugiau dėmesio skirti nuoširdžiam pasikalbėjimui, kuris dažnai atskleidžia ir ligos priežastis. Kai jas žinai – padėti žmogui lengviau. Abipusis gydytojo ir paciento supratimas daug kuo lemia gydymo sėkmę. Pacientas turi aiškiai suprasti, ką jam nori pasakyti ar patarti gydytojas, todėl negali kalbėti vien sausais medicinos terminais, – įsitikinęs Gintaras Drūlia.

Zina MAGELINSKIENĖ

Visą straipsnį skaitykite 2015-09-10 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.