Etnografinį paveldą saugo jaunimas

 

amatai (6)
Atskleidžiamos dailių krepšių pynimo paslaptys.

Pasvalio krašto jaunimas, palaikydamas Lietuvos Respublikos Seimo, 2015-uosius paskelbusio Etnografinių regionų metais, iniciatyvą, nutarė geriau susipažinti su Aukštaitijos regiono etnografiniu paveldu. Rajono bendruomenių sąjungos, Savivaldybės bei Jaunimo organizacijų sąjungos „Apskritas stalas“ iniciatyvi grupė, vadovaujama Bendruomenių sąjungos pirmininko Stasio Butkaus bei Savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vyriausiosios specialistės, jaunimo reikalų koordinatorės Vidos Stokienės, surengė rajono bendruomenių jaunimo festivalį.

Liepos mėnesio pirmasis savaitgalis Saločių parke prasidėjo patrankos šūviais ir Bendruomenių sąjungos vėliavos pakėlimu, simbolizuojančiu jaunimo festivalio atidarymą. Šio festivalio vedėjai – daujėnietė Virgilija Jurkšaitienė ir pasvalietis Vytautas Stragis – paskelbę šventės pradžią, užtraukė dainą „Sveiki gyvi sveteliai…“ Mokytoja Virgilija akcentavo šio festivalio tikslą: skatinti kultūros, vietos tradicijų puoselėjimą ir išsaugojimą, stiprinti jaunimo vaidmenį bendruomenėse, supažindinti su Aukštaitijos regiono savitumu, kultūra, tradicijomis. Muziejininkas Vytautas Stragis paminėjo, kad Aukštaitija yra didžiausias Lietuvos regionas, užimantis rytinę ir šiaurės rytinę Lietuvos dalį. „Pasvalys priklauso šiam regionui, o kuo garsus mūsų kraštas – prašom šiandien susipažinti“, – kvietė renginio vedėjai.

Festivalio svečius, jo dalyvius sveikino rajono Bendruomenių sąjungos pirmininkas Stasys Butkus, Seimo narys Antanas Matulas, Pasvalio dekanas, atsargos kapitonas kun. Jonas Tamošiūnas. Dekanas visiems linkėjo savo akimis pamatyti, o pamačius suvokti tai, ką matome, kas yra tikra. Saločių seniūnas Algimantas Mašalas padrąsino dalyvius jaustis kaip namuose. Švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Vida Stokienė jaunimui palinkėjo mokytis, puoselėti mūsų regionui būdingus papročius, tradicijas, kad jos neišnyktų, nebūtų užmirštos. Rajono Jaunimo organizacijų sąjungos „Apskritas stalas“ pirmininkas Gediminas Andrašūnas pasidžiaugė gausiai susirinkusiu jaunimu, o Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Paulius Petkevičius prašė, kad kuo aktyviau diskutuotų ir pats jaunimas.

Inga GRIGELIONIENĖ

Visą straipsnį skaitykite 2015-07-16 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.