Prekes išviliodavo apgaule ir už jas nesumokėdavo

sukcius

Šešiolikmečiui pasvaliečiui M. V. devynis mėnesius apribota laisvė, įpareigojant būti namuose nuo 21 iki šeštos valandos. Kadangi nepilnametis prisipažino nusikaltęs ir byla baigta teismo baudžiamuoju įsakymu, bausmė sumažinta trečdaliu.

M. V. apgaule įsigijo svetimą turtą. Spalio 7 dieną pagal skelbimą interneto tinklalapyje dėl parduodamo projektoriaus paskambinęs melagingai prisistatė svetima pavarde ir iš anksto žinojo, jog už prekę neatsiskaitys. Šešiolikmetis su pardavėju sutarė, kad iš jo nupirks projektorių „InFocus“ už 3300 Lt (955,75 euro), kuriuos žadėjo pervesti į banko sąskaitą. Tačiau nepilnametis Pasvalyje „LP Express“ terminale atsiėmė atsiųstą projektorių, o pažadėtų pinigų nepervedė.

Lapkričio mėnesį pasvalietis M. V. panašiai ketino įsigyti nešiojamąjį kompiuterį už 2450 litų (709,60 euro), kurių nepervedė, bet ir siuntinio nespėjo pasiimti, nes anksčiau jį paėmė policijos pareigūnai.

Dar vieną nešiojamąjį kompiuterį pasvalietis M. V. apgaule įsigijo, tačiau žadėtų 4500 litų (1303,29 euro) nepervedė, nors siuntinį terminale atsiėmė. Šešiolikmetis M. V. panašiai apgaule įsigijo kompiuterinių žaidimų konsolę ir du žaidimus, o žadėtų 1500 litų (434,43 euro) nepervedė.

Kaltinamasis M. V. prisipažino, kad šiemet sausio 26 dieną per kratą policijos pareigūnai iš jo paėmė apgaulės būdu įgytus daiktus: telefoną, projektorių, du nešiojamuosius kompiuterius, tris žaidimų konsoles. Visa tai laikė savo kambaryje, buvo paslėpęs, kad nepamatytų tėvai.

Anot vaikino, kratos metu buvo paimti jo drabužiai, kuriais apsirengęs ėjo siuntinių į „LP Express“ terminalą, esantį prie „Maximos“ prekybos centro Pasvalyje, Vilniaus gatvėje. Kelis kartus siuntinių važiavo dviračiu.

M. V. pasakojo, kad telefoną „iPhone 4S“ sutarė keistis į savo telefoną „Samsung S4“, kurio vertė tuo metu buvo didesnė. Todėl sutarė, jog „iPhone 4S“ savininkas jam dar pridės 150 litų. Tačiau gavęs šį telefoną ir pinigus, savojo telefono neišsiuntė, nes jį jau buvo išsikeitęs į žaidimų konsolę.

Šešiolikmetis prisipažino, kad visus daiktus, kurie policijos buvo paimti, iš parduodančių žmonių jis išviliojo apgaule. Pagal portale www.skelbiu.lt įdėtus skelbimus paskambindavo arba parašydavo SMS žinutę į pardavėjo nurodytą telefoną ir sutardavo dėl daikto pirkimo.

Aistė BIRŽYTĖ

Visą straipsnį skaitykite 2015-06-09 „Darbe“

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.