Triušių auginimas gali būti ne tik pomėgiu, bet ir pelningu verslu

Nuotrauka 2-001

Konkurencijos vienoje iš alternatyviosios gyvulininkystės – triušininkystės – rinkoje beveik nėra, paklausa vis dar didesnė už pasiūlą, nors pradėti auginti triušius užtenka minimalių investicijų. Vis tik šis verslas vis dar labiau vertinamas kaip pomėgis, bet ne kaip alternatyvaus verslo šaka, nors vieno triušio užauginimo savikaina Lietuvoje siekia 5-5,5 Eur, o 1 kilogramą skerdienos rinkoje galima realizuoti už – 6-7 Eur.

„Be abejo, kiauliena Lietuvoje vis dar išlieka perkamiausia mėsos rūšimi. Tačiau, nors triušiena ir nėra pati pigiausia mėsa – ji taip pat populiarėja. Matyt tai lemia įsitvirtinantys sveikesnės gyvensenos principai ir vis didėjantis lietuvių dėmesys kokybiškai ir sveikai produkcijai, – sako „Eurorabbit Group“ vadovas Marius Rajeckas. – Visgi Lietuvoje stambių fermų – vos kelios, o dažniausia susiduriama su problema, kaip užauginti reikiamą kiekį triušienos“.

Pasak M. Rajecko, paklausa ateityje triušienai tik didės – ši, delikatesu vadinama mėsa, itin paklausi užsienio rinkose, mat jeigu lietuvis per metus vidutiniškai suvalgo apie pusę kilogramo triušienos, Vakarų Europoje – po 6-7 kg. Triušienos kaina ten taip pat 2,5-3 karto didesnė nei, pavyzdžiui, vištienos, tad realizacijai rinkos – atviros.

Visą straipsnį skaitykite 2015-04-16 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.