Dešimtoji Saugios kaimynystės grupė įsikūrė Ustukiuose

Saugus 2
Susirinkimo dalyviai policijos komisariato salėje.

Spalio 30 d. rajono žemėlapyje atsirado dar viena Saugios kaimynystės stendu pažymėta gatvė. Rūpintis ne tik savo, bet ir kaimynų saugumu nutarė Ustukių gyvenvietės Naujosios gatvės gyventojai. Rajono policijos komisariato salėje surengtoje sutarties pasirašymo ir stendo perdavimo ceremonijoje dalyvavo viršininkas Dalius Prakuraitis, Viešosios policijos skyriaus vadovas Deividas Valtaris, bendruomenės pareigūnė Aira Kovaliūnaitė, tyrėja Violeta Baltušienė, Pasvalio apylinkių seniūnas Stanislovas Triaba, Ustukių bendruomenės pirmininkas Antanas Liubinas ir Saugios kaimynystės grupės iniciatorius, ustukietis Giedrius Gustas.
Susirinkimą pradėjusi bendruo-menės pareigūnė A. Kovaliūnaitė priminė, kad tai jau dešimtoji Saugios kaimynystės grupė, kuri, beje, pirmoji Pasvalio apylinkių seniūnijoje. Šio judėjimo pradininkais mūsų rajone tapo Pasvalio, Vilniaus g. 59 daugiabučio namo gyventojai. Juos į Saugios kaimynystės grupę paragino burtis šiame name gyvenanti buvusi policijos pareigūnė Veronika Sutkienė. Po dvi Saugios kaimynystės grupes įkūrė Mikoliškio ir Pušaloto miestelio gyventojai, po vieną veikia Joniškėlyje, Manikūnuose, Namišiuose ir Žvirgždės kaime.
Pasidžiaugęs ustukiečių ini-ciatyva, rajono policijos vadovas D. Prakuraitis pažymėjo, kad gyventojų būrimasis į Saugios kaimynystės grupes skatina bendruomeniškumą. „Tikimės glaudaus bendradarbiavimo. Mums svarbiausia išgirsti, sužinoti teisėsaugos problemas. Viliuosi, kad naujos Saugios kaimynystės grupės įkūrimas paskatins ir policijos rėmėjų gretų gausėjimą. O darbų tikrai daug. Pavyzdžiui, mums labai rūpi jaunimo užimtumo reikalai“, – kalbėjo D. Prakuraitis. Policijos komisariato viršininkas tvirtino, kad Saugios kaimynystės grupė yra veiksmingas būdas saugoti gyvenamąją aplinką, pagrįstas kaimynų glaudžiu tarpusavio ryšiu. Domėjimasis, kas vyksta kaimyno kieme, stebėjimas, kokios mašinos stabteli ties sodyba, jokiu būdu nereiškia kišimosi į svetimus reikalus. Saugios kaimynystės grupės pirmiausia pradėjo steigtis Kanadoje ir JAV. Ši idėja vis labiau populiarėja ir Europos šalyse. Viešosios policijos skyriaus viršininkas D. Valtaris pastebėjo, kad jau vien gerai matomoje vietoje įrengtas „Saugios kaimynystės“ stendas padeda atgrasinti svetimo turto besigviešiančius nusikaltėlius.

Sigitas KANIŠAUSKAS

Visą straipsnį rasite 2014-11-06 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.