Buvo ir senų monetų, ir šviežio medaus

kermosius (4)
Bendraminčiai rinkosi prie numizmatikos mėgėjų stalelio.

 

Smagiai ir geranoriškai nusiteikę žmonės iš Kupiškio, Šiaulių, Biržų, Pakruojo, Panevėžio, žinoma, ir iš mūsų krašto – taip šiemet išsiplėtė vos prieš metus gimusio Pasvalio Sendaikčių turgelio prekeivių ratas. Įkurtas Seimo nario Antano Matulo iniciatyva ir atidarytas per pernykštį Antaninių kermošių, turgelis linksmai klegėjo ir šio birželio 13-ąją. Beje, Antaninių kermošius irgi, atrodo, pamažu taps tradicine švente jau ne tik Krikliniuose ar Saločiuose, bet ir Pasvalyje.

Saulėta, šilta diena, šaunūs muzikantai, puiki pasvaliečių ir miesto svečių nuotaika – visa tai, ko reikia, kad šventė būtų graži ir prasminga. Antaninių kermošius ir jame šurmuliuojantis Sendaikčių turgelis, tai ne tik proga pirkti, parduoti, mainyti ar net visai nepažįstamą žmogų nudžiuginti padovanota smulkmena, bet ir šiltai pabendrauti.

Šventės dalyviams jos organizatoriai pasiūlė daug įvairių pramogų, linksmų varžytuvių. Tai šienpjovių varžybos, šieno „kitkų“ mėtymo „čempionatas“, kitos smagios rungtys, netikėti šmaikštūs klausimai ir dar šmaikštesni atsakymai…

Antaninių kermošius šiemet buvo surengtas erdviame Pasvalio specialiosios mokyklos stadione. Gražiai nušienautos jo vejos pakraštyje liko nenupjauta viena pradalgė. Į šventės vedėjų Jurgos Girdzijauskienės ir Vilmos Stepanovienės raginimą palenktyniauti šienpjovių varžytuvėse pirmam atsiliepusiam pasvaliečiui Romualdui Baniuliui iššūkį metė šventės svečias, Seimo narys pakruojietis Vitalijus Gailius. Abu vyrai pasirodė moką dalgį ir pustyti, ir valdyti, tad abu buvo apdovanoti prizais.

Zina MAGELINSKIENĖ

Visą straipsnį skaitykite 2015-06-18 „Darbe“

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.