Skaitmenins Pasvalio rajono kapines

Asociatyvi Aidos GARASTAITĖS nuotr.

Rajono savivaldybė paskelbė pradedanti įgyvendinti projektą, kuriuo į elektroninę erdvę bus perkelti visų Pasvalio rajone esančių 187 kapinių inventorizavimo duomenys.

– Bus padaryti visų kapinių planai, nufotografuota kiekviena kapavietė, užfiksuotos jos koordinatės ir duomenys suvesti į cemety.lt sistemą. Kiekvienas žmogus toje duomenų bazėje galės tiksliai sužinoti, kur palaidotas vienas ar kitas žmogus. Savivaldybė savo ruožtu gaus įrankį, leidžiantį tiksliai ir greitai atsakyti į gyventojų užklausas, suteikti reikalingas paslaugas, išduoti leidimus laidoti ir kaupti visus duomenis, susijusius su kapaviečių priežiūra, – „Darbui“ sakė Savivaldybės Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vyriausiasis specialistas Gražvydas Balčiūnaitis. 

Pasak Savivaldybės atstovo, siekiant surinkti kuo tikslesnius duomenis, bus pasitelkiami ne tik faktiniai duomenys (t. y. tai, kas parašyta ant paminklo), bet ir seniūnijose esančios kapinių knygos. 

Projektas bus įgyvendinamas dviejose – Pasvalio ir Kupiškio – savivaldybėse. Jo metu iki 2026 metų balandžio mėnesio turi būti suskaitmenintos 374 (187 – Kupiškio ir tiek pat – Pasvalio rajonuose) kapinės. 

Projekto vertė – 514 600 Eur. Visą sumą finansuoja Europos Sąjunga.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.