KOKIE RENGINIAI SULAUKIA DAUGIAUSIAI LANKYTOJŲ DĖMESIO?

Lietuva yra tokia šalis, kurioje netrūksta pačių įvairiausių žanrų kultūrinių renginių. Ateinančiais 2024 metais į vasarą vyksiančią Dainų šventę pasisemti geros energijos atvyks pulkai jos žiūrovų iš viso pasaulio. Tačiau ne vien ši grandiozinė šventė Lietuvoje yra verta dėmesio. Pas mus taip pat yra populiarūs įvairūs džiazo, bliuzo, roko bei kamerinės muzikos festivaliai.

Koks festivalis jau per dvidešimtį metų sutraukia į Vilnių džiazo muzikos gerbėjus?

Jau nuo 2002 metų Vilniuje vyksta iškiliausias džiazo muzikos atlikėjų iš viso pasaulio festivalis Mama Jazz. Renginys įprastai vyksta Šiuolaikinio meno centre. Festivalyje susideda iš trijų dalių Pirmoje pasirodo patys žinomiausi pasaulio ir Lietuvos džiazo muzikos atlikėjai.

Antroji dalis skirta netradicinio džiazo muzikai, kurią atlieka neseniai pradėję koncertuoti ir norintys išgarsėti talentai. Daugumai iš jų pavyksta pasiekti norimą tikslą. O trečioji festivalio dalis yra skirta diskusijoms, kūrybiniams susitikimams ir įvairioms meno parodoms, kurios puikiai įsilieja į bendrą kontekstą.

Kokia šventė Lietuvoje gyvuoja jau beveik devyniasdešimt metų?

Ateinančiais 2024 metais liepos mėnesį Klaipėdoje vykstanti tradicinė Jūros šventė minės savo devyniasdešimtmetį. Ši šventė trunka tris dienas, per kurias uostamiestyje apsilanko per pusę milijono svečių. Visas miestas jų laukia šventiškai pasipuošęs, viešose erdvėse vyksta daugybė įvairios paskirties renginių.

O pagrindinė „razina ant torto“ – tai garsusis karnavalas, kuriam vadovauja jūrų valdovas Neptūnas su savo svita. Šventės metu taip pat vyksta žvejojimo varžybos. Klaipėdos svečiai per šią šventę turi progą aplankyti ir Kuršių neriją, kurios kraštovaizdį saugo dalyvavimas UNESCO paveldo sąraše.

Koks festivalis džiugina roko muzikos gerbėjus?

Roko muzikos gerbėjams skirtas festivalis „Galapagai“, kuris vyksta Zaraso ežero saloje. Šis festivalis yra laikomas pačiu didžiausiu  Baltijos jūros šalių regione. Tame festivalyje po atviru dangumi dalyvauja geriausi roko muzikos atlikėjai iš Lietuvos ir kaimyninių šalių – Latvijos, Estijos, Suomijos, Švedijos, Lenkijos, Vokietijos.„Galapaguose“ galima išgirsti ir kitus muzikos žanrus, dalyvauti įvairiose socialinėse akcijose. Apie pačius įvairiausius Lietuvoje vykstančius renginius informaciją rasite kultūrinės paskirties interneto platformoje: https://pickvibe.lt/lt/.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.