Ekspertai pataria kaip lengvai išsirinkti tobulus vestuvinius žiedus

Vienas svarbiausių sprendimų, kurį teks priimti perkant vestuvinius žiedus – metalo tipas ir spalva. Būtent nuo aukso prabos priklauso papuošalų gebėjimas atlaikyti įbrėžimus, deformacijas ir susitepimą dešimtis ar net šimtus metų.

Grynas auksas yra per minkštas kasdieniam dėvėjimui ir neatlaiko laiko išbandymo kaip vestuvinio žiedo dekoravimas. Todėl jis maišomas su kitais metalais, tokiais kaip nikelis, varis, cinkas ir sidabras, kad papuošalai būtų patvaresni. Plonumas arba karatas nurodo gryno aukso procentą lydinyje. Kuo didesnis skaičius, tuo auksas grynesnis ir minkštesnis.

Ekspertų patarimai renkantis: žiedai vestuviniai – atsižvelgiant į savo gyvenimo būdą. 

Vestuviniai žiedai iš 585 aukso – puikus pasirinkimas aktyviems, sportuojantiems, daug keliaujantiems ir dirbantiems žmonėms. Tai geriausias pasirinkimas kasdieniam dėvėjimui. Jei mėgstate puošnius papuošalus nešioti tik ypatingomis progomis, 750 papuošalų būtų gera investicija. Jie yra trapesni, todėl tinka retesniam nešiojimui.

Kokią metalo spalvą rinktis?

  • Balto aukso vestuviniai žiedai

Baltasis auksas atrodo panašus į sidabrą ir tinka visiems, kurie yra pamišę dėl ryškaus, šalto atspalvio. Brangų lydinį sudaro grynas auksas, sidabras ir nikelis. Baltojo aukso papuošalai dažnai yra padengti rodžio sluoksniu, todėl dirbiniui suteikiama papildoma apsauga ir ilgaamžiškumas. Rodžio danga turi fantastišką blizgesį, nebraižo ir neblunka, tačiau laikui bėgant ją reikės atnaujinti.

  • Geltono aukso vestuviniai žiedai

14k geltonasis auksas yra gryno aukso mišinys su variu, sidabru, cinku ir nikeliu. Jei sidabras pagerina metalo lankstumą, leisdamas juvelyrams sukurti originalius raštus, tai varis padidina jo kietumą ir stiprumą. Savo ruožtu nikelis padidina atsparumą korozijai ir deformacijai. 14K geltonasis auksas nesitepa ir išlaiko ryškią spalvą daugelį metų. Jis vertinamas dėl nesenstančio grožio, kuris bėgant metams tik stiprėja. Geltono aukso vestuviniai žiedai visada patraukia dėmesį savo elegantiška karališka išvaizda.

  • Raudono aukso vestuviniai žiedai

14k raudonas auksas su romantišku atspalviu sukurtas derinant gryną auksą su variu. Kaip atrodo rožinis ar raudonas papuošalas, priklauso nuo vario kiekio, pridedamo lydant du metalus. 14 karatų raudonasis auksas nesitepa, nesibraižo ir nesideformuoja. Dėl vario kiekio jis yra stipriausias iš 585 mėginių.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.