Ir gyvenime, ir masažuojant svarbu neskubėti

Išpildžiusi viso gyvenimo svajonę, Inga Staškevičienė įkūrė saloną „Ingos masažai“, kur kiekvieną pasitinka su atidžiu rūpesčiu ir dėmesiu. Aidos GARASTAITĖS nuotr.

Prieš kelis mėnesius Pasvalyje duris atvėrė naujas masažo salonas „Ingos masažai“ (Vilniaus g. 32-7, įėjimas pro grožio saloną). Iki tol daugelis Ingą Staškevičienę pažinojo kaip socialinę darbuotoją, tardytoją, laikiną globėją, ūkininkę. Na, o noras profesionaliai mokytis masažo meno jai kirbėjo kone visą gyvenimą. Apie hobį žinojo ir šeima, ir draugai – maudantis pirtyje ar ilsintis prie ežero, pirštai patys tiesdavosi ką nors pamasažuoti. Šiandien savo kabinete ji atlieka klasikinį, segmentinį ir sportinį masažą, o netrukus bus galima rinktis ir anticeliulitinį bei japonišką taškinį shiatsu.

Masažuotoja Inga džiaugiasi – ligšiol laisvų dienų beveik nebuvo. „Nesigirsiu, tiesiog labai stengiuosi…“ – sako kukliai šypsodamasi. 

Savo svajonę Inga išpildė įgijusi masažuotojos specialybę Panevėžio mokymo centre ir su džiaugsmu žinias gilina kiekvieną dieną, nuolat lanko kursus. Žavisi reikliais, masažo čempionatuose teisėjaujančiais dėstytojais. Anot jos, amato puikiai galima išmokti ir artimame mieste. „Man keturiasdešimt septyneri metai ir mokiausi profkėje (šypsosi). Bet tikrai galiu pasakyti, kad studijos čia patiko labiausiai“, – pripažįsta. 

Pabrėžia, jog atlieka ne gydomąjį, bet atpalaiduojamąjį profilaktinį masažą. Visgi skirtumas tarp jų – daugiau formalus, nes pastarasis, kai atpalaiduojami įsitempę raumenys, taip pat veikia gydančiai. 

Pašnekovė turi du aukštojo mokslo diplomus – sociologijos ir socialinio darbo. Taip pat porą metų buvo budinti globėja, visą parą pasiruošusi priimti globoti vaikus, kuriems prireiks pagalbos. Paklausta, kaip išgyveno sunkias akimirkas, Inga pripažįsta – į savo namus priimti beglobius vaikus jai nebuvo kažkas neįprasto, gąsdinančio.

Penkiolika metų dirbusi seniūnijoje, neprižiūrimais vaikais rūpindavosi nuolat – tai tapo jos gyvenimu. O su vyru Juliumi Kalno kaime ir patys augina tris atžalas – Lukas ir Kamilė jau studijuoja, Ignui – devyneri. 

Visi darbai Ingos gyvenime susiję su žmonėmis. Rasti bendrą kalbą su kitais jai sekdavosi visada. Ir atidariusi savo masažo saloną, įgūdį pritaiko – juk, kad išties padėtum, visų pirma turi žmogų ir jo problemą gerai suprasti. Lygiai tiek, kiek reikia išmanyti anatomiją ir gebėti spręsti fizines problemas, svarbu būti ir empatiškam. Kiekvienas žmogus ir jo bėdos yra visiškai kitokios. Negali dirbti pagal vieną šabloną… 

– Nemėgstu nieko daryti bėgomis. Masažą taip pat atlieku ilgiau, neskubėdama. Geriau uždirbsiu šiek tiek mažiau pinigų, bet žmogui išties suteiksiu laimės, – savo principą atskleidžia masažuotoja. Toks supratimas atėjo su patirtimi – bėgimo jos gyvenime, kaip ir visiems, būta nemažai. Pamažu išmoko daryti vieną darbą vienu metu, skirdama jam visą dėmesį, neblaškydama jėgų. „Be galo gera po fizinės sveikatos reikalaujančio darbo grįžti namo… Jau buvau pamiršusi šį jausmą. O grįžusi, turiu išbūti, išmedituoti – apeinu sodą, daržą, šiltnamį, veją ir akmenėlius“, – Ingos pasakojimas teikia ramybės. Pripažįsta, kad tik toks gyvenimo būdas jai padeda suvaldyti migreną. To naudą pajunta ir į kabinetą atėję žmonės – ant šios masažuotojos stalo esi priverstas nurimti ir į šią akimirką grąžinti visur „išsilaksčiusias“ mintis. 

Rūpintis savimi reikia ne tik tada, kai „užlaužia“ 

Pagrindinės bėdos, dėl kurių į ją kreipiasi klientai: nugaros ir pečių juostos skausmai, prašo ir viso kūno, taip pat pilvo masažo. Visiems šiek tiek pritingintiems rūpintis savimi masažuotoja atskleidžia paslaptį – išlaikyti sveiką, mobilų kūną galima net dirbant sėdimą darbą. Svarbu daryti pertraukėles – tarp darbų šiek tiek pajudėti, atlikti ir tempimo pratimų. Juolab kad informacijos apie tai šiandien ypač daug. „Turime nuolat rūpintis savimi patys! O ne tik tada, kai užlaužia…“ 

Masažuotojos Ingos pagrindinis principas – mažiau yra daugiau. Užsiregistravusiems, reikia pasiruošti pamiršti lėkimą, blaškymąsi ir kasdienybe tapusią įtampą… Aidos GARASTAITĖS nuotr.

„Fizinis krūvis plius sveikas maistas lygu laimės hormonai“, – paprastą kaip dukart du geros savijautos formulę primena Inga. Šioje srityje nėra jokių magiškų naujovių – reikia tiesiog išmokti „susikalbėti“ su savo kūnu. 

Daugiausia žmonės kreipiasi į masažuotoją, kai jau ką nors skauda, bet situacija pamažu gerėja – vis labiau rūpinasi profilaktika, klausia ir patarimų, kaip sveikatintis savarankiškai. Atvyksta ir pasvaliečių, ir aplinkinių rajonų gyventojų. Štai viena panevėžietė kas mėnesį apsilanko po naktinės pamainos, kad „atleistų“ raumenis ir atsipalaiduotų. 

Masažuodama ir kitam padeda, ir pati pasportuoja 

Daryti masažą išmokė ir savo vyrą! Reikia pasakyti – jam išties patiko ir po darbų dažnai masažuoja žmoną. „Jis labai manęs klauso – ir maitintis stengiasi sveikai, pats malasi visokias sėklas…“ – šypsosi Inga. Dirba vairuotoju, tad masažas ir judėjimas – būtini gerai savijautai. Pora mėgsta aktyvų laisvalaikį, domisi sveika gyvensena, jaunėlį veža į futbolo treniruotes. O pats geriausias sportas Ingai – masažuoti kitus…

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.