Ekspertai perspėja: Skolinkitės Atsargiai

Paskolos Lietuvoje yra itin populiarios. Šiais laikais, žmonės skolinasi nebe tik būstui įsigyti, bet ir įvairiems gyvenimiškiems poreikiams – ar tai atsinaujinti automobilį, nusipirkti naują telefoną, ar tiesiog turėti daugiau lėšų atostogoms.

Tačiau kur yra finansiniai įsipareigojimai, ten yra ir pavojų. Vis dėlto, pasiskolintas lėšas teks grąžinti, o kartais – ir su dideliu antkainiu, jei nebūsite atsargūs.

Turbūt kyla klausimas – kaip įsitikinti, jog nepermokate už paskolą? Kaip skolintis atsargiai, bei saugiai?

Paskolos – gali kelti pavojų

Paskolas lyginanti platforma Financer.com Lietuva sako, jog žmonės neretai yra apgaunami – įsiūlomos brangios paskolos, žmogus įklimpsta į skolas, prastėja gyvenimo kokybė.

Dėl to yra svarbu palyginti paskolų pasiūlymus – įsiskaityti į sąlygas, suprasti pagrindinius mokesčius, bei įvertinti savo pačių poreikius ir galimybes. Ekspertai sako, jog finansinius sprendimus priimant iš lėto ir duodant sau laiko pagalvoti, ženkliai sumažėja rizika permokėti ar įklimpti į skolas.

Paskolų palyginimo ekspertai taip pat išskiria tris pagrindines taisykles, kurių laikantis galima save apsaugoti nuo pavojų, susijusių su naujais finansiniais įsipareigojimais.

 Aptarkime šias taisykles – jos ypač aktualios, jei planuojate skolintis netolimoje ateityje.

1. Įvertinkite savo galimybes ir poreikius

Sekanti taisyklė – nepulti skolintis pas pirmą pasitaikiusią bendrovę, bei palyginti keletą pasiūlymų.

Iš tiesų, yra labai svarbu suprasti, jog sąlygos pas skirtingus skolintojus gali labai stipriai skirtis – kartais bendra grąžinama suma gali skirtis net daugiau nei tūkstančiu eurų.

Financer.com/lt pašnekovai sako, jog pasitikėti vien bendrovių puslapiuose esančiomis skaičiuoklėmis nevertėtų – ekspertų teigimu, dažniausiai asmeninis pasiūlymas stipriai skiriasi nuo preliminaraus.

Dėl šios priežasties, gali būti naudinga pateikti keletą paraiškų, bei pažiūrėti, kokios sąlygos yra siūlomos būtent jums.

Paskolų palygintojai primena, jog paraiškos pateikimas bei pasiūlymo gavimas yra nemokamas bei

neįpareigojantis – kol nėra pasirašytos sutarties, tol nėra ir įsipareigojimo.

Tad neskubėkite, bei raskite sau tinkamiausią variantą – galite sutaupyti ne vieną šimtą eurų.

3. Įsigilinkite į sąlygas

Paskutinis patarimas, padėsiantis skolintis protingai – įsigilinti į paskolos teikimo sąlygas.

Pavyzdžiui, neužtenka atsižvelgti tik į palūkanas – juk palūkanos sudaro tik dalį paskolos kainos. Kai kurie skolintojai specialiai siūlo žemas palūkanas tam, kad priviliotų klientų, o po to paskolą išbrangina kitais mokesčiais (sutarties sudarymo, administravimo).

Todėl svarbu atsižvelgti į BVKKMN rodiklį (Bendra Vartojimo Kredito Kainos Metinė Norma). Šis rodiklis, išreikštas procentais, sudeda visus taikomus mokesčius, bei parodo tikrąją paskolos kainą.

Financer.com Lietuva atstovai taip pat pataria įsigilinti ir į galimus papildomus mokesčius – taikomus mokesčius už vėlavimą, arba už išankstinį paskolos grąžinimą ir panašiai.

Iš tiesų, gyvenime nutinka visko – yra svarbu žinoti, kokių papildomų mokesčių galima tikėtis nenumatytais atvejais.

Skolintis – tik protingai

Yra labai svarbu, jog skolintumėtės protingai – pasverdami daromus finansinius sprendimus galite ženkliai pagerinti savo gyvenimo kokybę.

Financer.com specialistai sako, jog skolinantis apgalvotai, paskola gali būti protingu sprendimu įvairioms gyvenimiškoms situacijoms – svarbiausia, jog žmogus įvertintų savo poreikius, palygintų pasiūlymus, bei įsigilintų į paskolos teikimo sąlygas.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.