„Angelų pasakos“ – suaugusiems žiūrovams

Pasvalio Gintaro Kutkausko teatro aktoriai repetuoja spektaklį „Angelų pasakos“.

Gegužės 6-ąją, penktadienį, 18 val. Pasvalio kultūros centre – Gintaro Kutkausko teatro spektaklio „Angelų pasakos“ pagal Vytautą V. Landsbergį premjera.

Spektaklis skirtas suaugusiems, kurie tiki pasakomis. Jas seka Birutė Ladygienė, Klaudijus Ulskis, Aušrelė Mulevičienė, Vilma Stepanovienė, Loreta Petrauskienė, Žydrūnas Pačinskas, Valdimaras Ladyga, Artūras Astrauskas, Aidas Masilionis. 

Režisierė – Ramunė Uždavinienė, scenografija – Violeta Titaitienė, kostiumų dailininkė – Vilma Ulskienė, šviesos dailininkas – Juozas Muliaučius, spektaklį veda Rūta Pačinskienė. 

– Ilgai užsitęsė šio spektaklio statymas – gal pustrečių metų. Viską sujaukė kovidas ir karantinas, ribojimai. Sumanymas keitėsi tris keturis kartus, – režisierė Ramunė Uždavinienė pripažįsta, kad per tiek laiko ir kūrybinė ugnelė gali prigesti. 

Uždarymas žmones atitolino, nors gamtoje galėjom vaikščioti kiek norėjom. Taigi dirbom ir bendravom neretai per atstumą, o dabar įdomu, ar žiūrovai pasiilgę spektaklių, ar aptingę… 

Kodėl spektaklis pagal Vytauto V. Landsbergio „Angelų pasakas“? 

– Man labai patinka šis autorius Istorijas jis pasakoja, problemą atskleidžia paprastai, lengvai, gražiai, – įvertina režisierė. 

Du pagrindiniai kūrinio „Angelų pasakos“ herojai – arkangelai Mykolas ir Gabrielius sėdi ant debesų ir kuria pasakas, kurios paskui pildosi žemėje. Jie norėtų kurti vien geras pasakas, bet trukdo puolusysis angelas Liucipierius, kuris piktas sėdi pelkėje ir porina piktas pasakas. Ir nuo to, kokią pasaką jie paseka, toks gyvenimas toje žemėje ir būna… 

– Mūsų spektaklyje pasakas seka ne du, o daugiau aktorių. Man labai smagu žiūrėti, kaip jie bando, nuslysta, nutaiso balselį. Bet svarbu nenuslysti į tą vaikišką kalbėjimą, maivymąsi, – kūrybinius ieškojimus praskleidžia režisierė. 

Jai įdomiausias kūrybinis procesas, net savotiškas kankinimasis, kol patys aktoriai įsitraukia į vaidmens kūrimą. 

Nereikia pamiršti, kad šie aktoriai – mėgėjai, ne profesionalai, kad jie į repeticijas ateina po įvairiausių darbų, tačiau į vaidmenis scenoje neria nuo dūšios, nes patinka tai daryti.

O žiūrovams smalsu, kaip jų kolega, giminaitis ar bičiulis atsiskleidžia netikėtais sugebėjimais ir charakterio spalvomis. – Prieš spektaklio premjerą baugu – žiūrovams patiks ar nepatiks, priims ar nepriims. Norim, kad patiktų, – subtiliai kviečia režisierė.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.