Lietuviškos dainos konkurse – jaunieji atlikėjai (video)

Vaškuose vykusiame respublikiniame lietuviškos dainos konkurse „Laisvės akordai“ Pasvalio kultūros centro Vaškų skyriaus muzikos grupė „Four man“ laimėjo antrą vietą, o vaškietis Gabrielius Lesvinčiūnas pripažintas geriausiu gitaristu.

Konkurso nugalėtoja tapo grupė „Dark light“ iš Užpalių Utenos rajone, o šioje grupėje grojantys Erikas – geriausiu bosistu ir Jorūnas – geriausiu būgnininku. 

Grupė „Begėdžiai“ iš Utenos užėmė trečią vietą. 

Vaškų muzikos grupė „Four man“: Rokas Kaziliūnas, Gabrielius Lesvinčiūnas, Mantas Mauručaitis,
Benediktas Kaziliūnas.
Aidos GARASTAITĖS nuotraukos

Du apdovanojimus pelnė Gargždų grupė „Sankaba“ – geriausios vokalistės ir jauniausios būgnininkės, kuriai devyneri metai. 

Septintą kartą Vaškuose organizuojamas lietuviškos dainos konkursas tradiciškai vykdavo Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos proga, tačiau dėl pandemijos ir karantino jis buvo nukeltas į vasarą, Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo išvakares. 

Renginį vedė Andrėja Rupulevičiūtė ir Jonas Kaziliūnas, o atlikėjus vertino komisija: muzikos prekių parduotuvės „Upasana“ savininkas, karatė-Rytų kovos meno juodo diržo meistras, šio renginio ir kitų muzikinių projektų rėmėjas Gintautas Čepukaitis, keturių folkloro ansamblių, tarp jų vaikų ir jaunimo „Bitinėl’s“, vadovė Renata Kaziliūnienė, Pasvalio kultūros centro direktorius Robertas Lavickas, Vaškų gimnazijos direktorės pavaduotoja, istorijos mokytoja Jurgita Vaitiekūnienė, daugelio muzikinių projektų dalyvis, grupės „Marabu“ vokalistas Žygimantas Matulas, komisijos pirmininkas – Pasvalio muzikos mokyklos mokytojas ekspertas, Vaškų kultūros namuose susiburiančių naujų muzikos grupių konsultantas Kęstutis Garlauskas. 

Konkurse pasirodė vienuolika dalyvių iš Pakruojo, Utenos, Užpalių, Pumpėnų, Žeimelio, Molėtų, Linkuvos, Gargždų ir, žinoma, Vaškų. 

Vaškiečiai ir pradėjo pasirodymų maratoną: 

– Esame jaunimo liaudiškos muzikos kapela „Gers“. Susibūrėme tik šiemet gegužės mėnesį. Kolektyvą sudaro dešimt muzikantų ir dainininkų. Mūsų kapela propaguoja lietuviškos muzikos tradicijas ir gerą nuotaiką. Šiandien ji atliks „Subatos vėlų vakarą“ ir „Mano tėviškėlė“. 

Dainuoja Vaškų grupė „Ekspromtu“: Miglė Viskupaitytė, Akvilė Simonaitytė, Iveta Bukaitytė. Aidos GARASTAITĖS nuotraukos

Prisistato pumpėnietė Viktorija Aglinskaitė: 

– Esu dvidešimtmetė, būsimoji paramedikė. Nepaisant traukos prie medicinos, vis dar be galo traukia scena. Dainuoju nuo mažens. Tai mano pirmasis konkursas, kuriam pasirengiau be vadovo pagalbos. Ir pačiai įdomu, kaip mane įvertins publika. Kuomet dar buvau Vaškų gimnazijos mokinukė, svajojau apie šį konkursą. Taigi dar maža sau pažadėjau, jog kada nors ir aš dainuosiu šioje scenoje. 

Viktorija atliko Jazzu „Rudens naktis sustojo“ ir Eglės Sirvidytės „Mano namai“. 

Vaškų grupė „Ekspromtu“ pasirinko „Mokinukių“ dainas „Pažadai“ ir „Mano chata“: 

– Esame neseniai susikūrusi trijų merginų grupė, kurios devizas: „Svajoklės ir kvatoklės“. 

Dar viena Vaškų muzikos grupė – „Four man“, jos vaikinai taip save pristato: 

– Mūsų grupė gana jauna, dabartinė sudėtis gyvuoja tik antrus metus. Stengiamės kuo daugiau keliauti ir koncertuoti. Keliaudami ir save atrandame, ir susipažįstame su naujais žmonėmis, susibičiuliaujame. Save išbandome, grodami įvairaus stiliaus muziką. Esame jauni ir su didžiuliu nuotykių troškimu judame į priekį. 

Ne pirmą kartą šio konkurso nugalėtoja tampa Užpalių grupė „Dark Light“: 

– Grojame įvairių žanrų muziką – nuo lyrinių baladžių iki trankių punk roko dainų. Stengiamės kiekvieną dainą interpretuoti savaip – vertiname savitumą. Visada stengiamės atrasti naujų patirčių ir kiekviename pasirodyme ieškome būdų išreikšti save. 

Užpaliečiai atliko grupės „Liūdni slibinai“ dainą „Mergaitė“ ir savo kūrybos „Gal dar pameni?“ 

Renginio vedėjai Andrėja Rupulevičiūtė ir Jonas Kaziliūnas. Aidos GARASTAITĖS nuotraukos

Utenos „Begėdžiams“ vertinimo komisija skyrė trečią vietą: 

– Grojame ir šėlstame, kur norime, kada norime, esame begėdiškai linksmi, ir mums tai patinka! 

Pakruojietei dainininkei Justinai Dievelytei akompanavo gitaros mokytojas ir aranžuotojas Romualdas, kurio sceninis pseudonimas – Instruktorius Nerimas. 

Vakarė Vaičekonytė iš Žeimelio dainuoja nuo mažens, lanko Algimanto Raudonikio muzikos mokyklą. O grupė „Septima“ iš Linkuvos save pristato kukliai: „Esame neseniai susikūrusi jaunimo grupė“. 

Maždaug prieš dvejus metus Molėtuose susibūrusi grupė „Pankoliai“ atliko savo kūrybos dainą „Ar tu matai?“ 

Gargždų grupėje „Sankaba“ groja dvi sesės ir jų gera draugė: 

– Dažnai koncertuojame Žemaitijoje, tačiau į Aukštaitiją atvažiuojame pirmą kartą… 

Respublikinio lietuviškos dainos konkurso „Laisvės akordai“ renginys – Pasvalio kultūros centro Vaškų skyriaus teiktas projektas Lietuvos kultūros tarybai. 

Dirba vertinimo komisija (dešinėje), renginio metu veikė fotografijų paroda (autoriai – Asta Bendoraitienė, Renata Nevulytė, Aida Garastaitė ir Pasvalio gimnazistai). Aidos GARASTAITĖS nuotraukos

Organizatoriai taip pat padėkojo rėmėjams: Gintautui Gegužinskui, Laimai ir Artūrui Orloms, Larisai Tuominienei, Romui Breimeriui, Editai ir Dainiui Jasiūnams, Vaškų gimnazijai, Viktorui Stanislovaičiui, Astai Bendoraitienei, Gintautui Čepukaičiui, Robertui Lavickui, Jurgitai Vaitiekūnienei. 

Konkurso pirmos, antros ir trečios vietų laimėtojai apdovanoti piniginiais prizais, geriausias būgnininkas – lazdelėmis, gitaristas – gitarų stygomis, vokalistei įteiktas paskatinamasis piniginis prizas. Specialų piniginį prizą įsteigė Vaškų seniūnas Kęstutis Jasėnas.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.