Pasitikėjimas – didžiulė vertybė

Nors visoje šalyje paskelbtas karantinas gerokai pristabdė verslo gyvenimą, tačiau sumanūs, kūrybingi žmonės ieško ir suranda išeičių net tokioje sudėtingoje situacijoje. 

Pasvalyje, prekybos centre „Maxima“ (Vilniaus g. 48), įsikūręs gėlių salonas ir studija „Žiedų dulkės’e“, vadovaudamasis Lietuvos Vyriausybės nurodymu dėl karantino, taip pat sustabdė savo įprastą darbą. Bet klientų likimo valiai nepaliko, o kreipėsi į juos tokiu tekstu: 

„Lauko zonoje (teritorijoje prie salono durų – red.) galite įsigyti visas prekes. Skintoms gėlėms taikoma 50 proc. nuolaida. Aptarnausime neįprastu būdu. Pasiimkite norimą prekę, o mokėti galite arba pavedimu (LT057300010140766269, Vilmai Žvinytei, už prekes), arba grynaisiais – po durimis. Pasitikime savo klientais. Būkite sveiki! Susitiksime po karantino.“ 

Netrukus socialiniame tinkle „Facebook“ pasirodė gėlių salono „Žiedų dulkės’e“ įkelta banknotų bei monetų, kurias šio salono šeimininkė rado pakištus po durimis, nuotrauka su prierašu: „Žinojau, kad jūs drąsūs ir be galo lojalūs. Ačiū!“ Ir, žinoma, daug palankių komentarų: „Sužavėta!“, „Nepaprastas ir labai įkvepiantis pavyzdys, parodantis, jog esame visiškai kitos kartos žmonės“, „Smagu, kad yra sąžiningų žmonių“. Čia pat – gėlių salono „Žiedų dulkės’e“ atsakymas: „Mylime savo klientus, o jie myli mus. Todėl yra tiesiog pasitikėjimas.“ 

Kalbinama „Darbo“, gėlių salono ir studijos „Žiedų dulkės’e“ savininkė Vilma Žvinytė minėjo, jog jų salonui toks darbo stilius nėra didelė naujovė. „Ir anksčiau būdavo, kad, jau užrakinus parduotuvę, kažkam žūtbūt prireikdavo gėlių. Žmogus paskambindavo mums ir sutardavom, kad norimą puokštę pasiims iš vadinamosios lauko zonos, o pinigėlius pakiš po salono durimis“, – sakė Vilma. 

Pasmalsavus, ar niekada neteko nusivilti nesąžiningais žmonėmis, gėlių salono šeimininkė atviravo, jog lauko zonoje sustatytų gėlių nei saugo, nei stebi, ar kas nors jų nepasiima nesumokėjęs. Todėl ir negalėtų pasakyti, ar taip dirbdami nepatiria nuostolių. „Paprasčiausiai pasitikime žmonėmis ir kad gal reikėtų elgtis kai nors kitaip nė nesvarstome“, – teigė „Darbo“ pašnekovė. 

Skintos gėlės nėra ilgaamžės, tad gėlių salono ir studijos „Žiedų dulkės’e“ lauko zonoje šiandien yra daug vazoninių gėlių, vadinamųjų „miegančių“ žiedų, įvairių išradingų kompozicijų. 

„Darbas“ pasiruošęs nemokamai skelbti visų Pasvalio rajono įstaigų, įmonių, organizacijų informaciją, susijusią su karantino sukeltomis permainomis – apie naujus klientų aptarnavimo būdus, kaip keisis teikiamos paslaugos, darbo laikas ir pan.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.