Joniškėlio gimnazistai kovos dėl kelionės į Vokietiją

Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės Bitės gimnazijos „Flamingų“ komanda (iš kairės): Kristina Sakalytė, Mantas Milnikovas, Kasparas Mackevičius, Nedas Jurkevičius, mokytoja Ligita Bieliauskienė, Ramunė Parimskytė, Eligijus Šakarnis, mokytoja Vaida Norvaišienė.

Šiaulių universiteto bibliotekoje vyko nacionalinės Žaliosios olimpiados antrasis pusfinalis. Jame dalyvavo aštuonios regiono komandos iš Šiaulių, Panevėžio, Varėnos, Pasvalio ir Joniškio rajonų. Trijų dalių renginyje po įnirtingos kovos kelialapį į finalą ir galimybę rungtis dėl pagrindinio prizo – kelionės į Vokietiją – iškovojo Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazija.

Žalioji olimpiada – pirmą kartą Lietuvoje vykstantis nacionalinis tarpmokyklinis aplinkosaugos konkursas, kurio tikslas ne tik išmokyti rūšiuoti, o apskritai atkreipti dėmesį į šiuolaikinio žmogaus elgseną, suteikti progą gilintis į šiuo metu aktualias aplinkosaugos problemas ir imtis realių veiksmų, prisidedant prie problemų prevencijos. Šį mėnesį visoje Lietuvoje vyks dar septyni pusfinaliai, kuriuose dalyvaus geriausiai pirmajame rūšiavimo ir resursų taupymo etape pasirodžiusios 82 Lietuvos mokyklos.

Šiauliuose vykusiame pirmajame olimpiados pusfinalyje susitiko: Šiaulių r. Voveriškių ir Kuršėnų Pavenčių mokyklos, Panevėžio r. Upytės Antano Belazaro pagrindinė mokykla, Panevėžio Vytauto Žemkalnio gimnazija, Pasvalio r. Pumpėnų ir Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijos, Pasvalio Svalios pagrindinė mokykla, Joniškio žemės ūkio mokykla.

Mokiniai į olimpiadą atvyko pasiruošę – ne tik apsirengę mokyklinėmis uniformomis arba vienodais komandiniais drabužiais, bet ir atsivežę visomis jėgomis už saviškius sirgti pasiryžusias palaikymo komandas, kurios tikrai turėjo ką veikti: viso renginio metu jų laukė fotosienelė bei feisbuko žaidimas, kuriame, rinkdami taškus, sirgaliai galėjo laimėti papildomų prizų savo komandoms, o pirmosios pertraukos metu dalyvauti ekodirbtuvėse ir iš įvairių atliekų pasigaminti bumbulų, barškynių ir plakatų – viską, ko reikia tikram pašėlusiam sirgaliui.

Visą straipsnį skaitykite 2017-05-20 „Darbe“

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.