Keramikos darbų paroda – Pasvalio knygyne

Į atidarymą Pasvalio knygyne atėję parodos autoriai su keramikos mokytoja Nerute Čiukšiene. Vido DULKĖS nuotrauka.

Knygyne pristatyta Pasvalio muzikos mokyklos Dailės skyriaus mažųjų keramikų darbų paroda.

Per parodos atidarymą grojo saksofonininkas Rokas Mainonis, kūrinėlių autorius sveikino Pasvalio knygyno direktorė Inga Krapavickienė, Pasvalio muzikos mokyklos direktorė Bronislava Mainonienė, Dailės skyriaus vadovė Nerutė Čiukšienė.

– Eksponuojami daugiau nei dvidešimties autorių, kuriems nuo šešerių iki vienuolikos metų, keramikos darbai. Jų pažiūrėti užsuka tėveliai, seneliai, draugai. Ta pačia proga dar ir knygą nusiperka, – pastebi keramikė Nerutė Čiukšienė, kuri savo mokinukų kūrybos parodą Pasvalio knygyne surengia trečią kartą.

O ir vaikams puiki proga knygyno lankytojams parodyti savo pirmuosius keramikos darbelius, kurių kiekvienas autorius sukūrė po kelis.

– Ir reikia ypatingai padėkoti tėveliams, kurie vaikus į dailės užsiėmimus, vykstančius porą kartų per savaitę, vežioja net iš atokiausių kaimų, – sako Nerutė Čiukšienė. – Vaikai mėgsta lipdyti, taip jie išreiškia emocijas, vystosi pirštų, rankų motorika. Be to, turime spalvinės raiškos užsiėmimų.

Mažiesiems mokinukams kartais mokytoja padeda ir molį pakočioti, tenka ir parodyti, kaip, tarkim, braškę nulipdyti…

– Vaikai moka džiaugtis savo kūrybos darbais. Todėl nori pasidžiaugti ir su parodėlės lankytojais, – keramikos mokytoja kviečia užsukti į Pasvalio knygyną.

„Darbo“ inf.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.