Diena, kai gatvėse karaliauja Muzika

Šios savaitės šeštadienį, gegužės 20-ąją, visus pasvaliečius ir miesto svečius kviečia 11-oji Gatvės muzikos diena – rokas, klasika, džiazas, avangardas, pop muzika, folkloras… Tai diena, kai pati įvairiausia muzika ir muzikantai susijungia į ypatingą bendruomenę, savo miestui dovanojančią išskirtinę šventę ir nuotaiką. Čia nėra netinkamo instrumento ar idėjos, nes visų svarbiausia – muzika.

Dar 2007 metais, pirmą gegužės šeštadienį, dainų autoriaus ir atlikėjo A. Mamontovo iniciatyva, profesionalūs muzikantai ir mėgėjai plūstelėjo į Lietuvos miestų ir miestelių gatves, kiemus, skverus ir aikštes. Atsinešę mėgstamiausius muzikos instrumentus, jie grojo roką, klasiką, džiazą, avangardą, folklorą, mušė Afrikos ritmus. 2012-aisiais Gatvės muzikos diena iš pirmo gegužės šeštadienio persikėlė į trečią.

Pasveikinkime muzikos garsais ir Pasvalį – užpildyti muzika aikštes ir gatves kviečiami visi norintys: jauni ir vyresni, mėgėjai ir profesionalai, dainuojantys ir muzikuojantys.

Gatvės muzikos dienos organizatoriai ragina registruotis nedelsiant, nes iki šventės dienos norima sukurti keliolika vaizdo pristatymų apie įdomiausius muzikantus, kuriais bus dalijamasi „Gatvės muzikos dienos“ socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje. Ne mažiau laukiami ir dalyviai, prisijungę paskutinėmis akimirkomis, nes registracija svetainėje vyks iki pat šventės pradžios.

Nori, kad tavo muziką išgirstų? Registruokis www.gmd.lt.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.