„Clarus“ rankininkių viešnagė Prahoje

Pasvalio Petro Vileišio gimnazijos „Clarus“ rankininkių komanda su klubo vadovu Audriumi Vanagu (dešinėje) ir trenere Diana Vanagiene (pirmoje eilėje iš kairės). Asmeninio albumo nuotrauka.

Moksleivių pavasario atostogos buvo turiningos ir įsimintinos Pasvalio Petro Vileišio gimnazijos sporto klubo „Clarus“ jaunosioms rankininkėms. Po metų pertraukos jos vėl lankėsi Čekijos sostinėje Prahoje, kur balandžio 13–17 dienomis vyko viena didžiausių Europoje jaunimo rankinio švenčių – tarptautinis turnyras „Prague Handball Cup 2017“. Į turistų pamėgtą Vidurio Europos miestą suvažiavo net 600 merginų ir vaikinų rankinio komandų iš 25 šalių. Įvairiose amžiaus grupėse Lietuvos garbę, be „Clarus“, gynė dar 14 komandų.

Klubo vadovo Audriaus Vanago ir jo žmonos rankinio trenerės Dianos Vanagienės vadovaujama merginų komanda rungtyniavo septyniolikmečių (U-17) grupėje. Joje konkurencija buvo didžiulė, nes dėl teisės iškopti į A grupę rungėsi į atskirus pogrupius suskirstytos 74 komandos. „Clarus“ savo pogrupyje šventė tris pergales ir patyrė dvi nesėkmes. Pasvalietės 9:6 įveikė Danijos Ribe HK, 16:13 ir 12:11 Čekijos DHC Plzen bei DHK Slavoj Žirovnice ekipas, tačiau 12:16 pralaimėjo Austrijos DHK Hypo No ir 14:17 – Švedijos Upsalos HK komandoms. Pogrupyje užimta trečioji vieta mūsų šauniosioms merginoms užtikrino vietą stipriausiųjų – A grupėje, kurioje rungėsi 27 komandos. Nors šiame etape pasvalietės pralaimėjo abu mačus – danių EHU Aalborgui ir čekių Pyseko „Sokolui“, tačiau gimnazijos sporto klubo „Clarus“ vadovas A. Vanagas buvo patenkintas moksleivių rezultatais: „Merginos įgijo vertingos žaidybinės patirties, nes teko išbandyti jėgas su aukšto meistriškumo rankinio komandomis. Iš jų išskirčiau danių EHU Aalborgą. Prieš porą metų mūsų komandos pasiekimai buvo kuklesni“.

Visą straipsnį skaitykite 2017-04-29 „Darbe“

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.