Tarptautiniame konkurse mūsų orkestrui – pirmoji vieta

Prieš nugalėtojų akis – visas Kaunas… Nuotrauka iš asmeninio albumo

Balandžio vienuoliktosios rytą mes, Pasvalio muzikos mokyklos akordeonistų orkestras, susirinkome į mokyklos didžiąją salę paskutinei repeticijai prieš renginį, kuriam ruošiamės nuo rugsėjo. Parepetavę ir atsargiai sudėję akordeonus į autobusiuko bagažinę, išvykome į Kauną, tarptautinį akordeonistų konkursą „Ascoltate“ (išvertus iš italų kalbos – „paklausykite“). Konkursas vyksta dvi dienas, dalyvauja jaunieji akordeonistai solistai ir įvairių sudėčių ansambliai nuo duetų iki akordeonistų orkestrų iš 9 valstybių: Lietuvos, Latvijos, Estijos, Ukrainos, Austrijos, Italijos, Lenkijos, Baltarusijos, Rusijos. Paraiškas dalyvauti konkurse pateikė 202 solistai ir 41 ansamblis (6 iš jų akordeonistų orkestrai). Viso 416 jaunųjų atlikėjų. Tai didžiausias dalyvių skaičius konkurso istorijoje! Konkurso vertinimo komisija: Kazys Stonus (Lietuva), Nerijus Bakula (Lietuva), Gintaras Mameniškis (Lietuva), Mirco Patarini (Italija), Antonio Spaccarotella (Italija), Roman Pechman (Austrija), Vladimir Orlov (Rusija), Vladislav Pligovka (Baltarusija) Tatjana Saratova (Latvija). Tiesioginius reportažus pasauliniame akordeonistų internetiniame portalewww.accordions.com rengė Harley Jones (Naujoji Zelandija).

Kauno Juozo Gruodžio konservatorijoje, kur ir vyko „Ascoltate“ konkursas, mus pasitiko draugiška atmosfera. Nuėję į mums skirtą klasę dar kartą parepetavome savo programos kūrinius, tradiciškai, kad sėkmė lydėtų, kiekvienas suvalgėme po cukruoto imbiero gabalėlį ir su akordeonais išžygiavome į sceną.

Programos kūriniai gana sudėtingi: makedoniečių liaudies daina „Ajde Jano“, kompozitoriaus V.Rochlin kūrinys „Verpstė“ (solo partiją atliko Dominykas Dulevičius) ir kompozitoriaus G.Kolz penkių dalių siuita „Miesto fragmentai“.

Visą straipsnį skaitykite 2017-04-22 „Darbe“

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.