Išdalyti „Auksiniai ananasai“

Po „Auksinio ananaso“ apdovanojimų ceremonijos. Aidos DULKIENĖS nuotrauka.

Pasvalio gimnazistas Martynas Januška iš Ąžuolynės kaimo, kaip dabar pavadinti Pasvalio Vienkiemiai, subūrė stiprią kūrybingą komandą ir balandžio 1-osios išvakarėse pakvietė į „Auksinio ananaso“ apdovanojimų ceremoniją. Be to, ką tik buvo praėjusi Teatro diena, o Martynas jau septintus metus pas režisierę Astą Liukpetrienę lanko dramos studiją. Taigi ir šis jo kūrybinis darbas buvo teatrališkas renginys.

Gimnazistas Martynas – meniškos sielos, lengvai bendraujantis ir nenorintis nieko įžeisti ar piktai pasišaipyti. Todėl ir jo sumanytas vakaras turėjo būti šmaikštus, tačiau be pasityčiojimų.

Anksčiau būdavo teikiami „Kaktusai“, o kodėl Martynas pasirinko „Ananasus“?

– Nes tai mano mėgstamiausias vaisius. Labai paprasta. Šie vaisiai saldūs, malonaus skonio. Ir dar pasirinkau aukso spalvą. Vilniuje studijuojantis brolis atvežė tokių purškiamų dažų. „Ananasus“ padėjo gaminti ir tėtis. O mamytė iškepė didelį tortą ir sausainių, – Martynas į kūrybinį darbą įtraukė ir savo šeimą, ir Pasvalio kultūros centro pajėgas. – Labai daug padėjo profesionalus garso ir šviesos specialistas Aivaras Povilauskas, prisivežėm geros aparatūros. Dailininkas Arvydas Gudas kūrė plakatą, kvietimus. Jau iš anksto sutarėm, kad renginyje koncertuos ir Vaškų grupė „Marabu Band“, ir Dalės Norvydienės „Kosmo“, ir Ritos Ebienės „Smilgos“ šokėjos, saksofonu gros Rokas Mainonis. Geranoriškais patarimais padėjo kūrybinio darbo vadovė Loreta Liukpetrienė, Pasvalio kultūros centro direktorius Robertas Lavickas. Iš tiesų tokių žmonių buvo daug, tegul nesupyksta, jeigu ko nepaminėjau.

Tačiau Martynas bene daugiausia tarėsi su gimnazijos bičiuliu Benu Jackūnu.

Beje, ir „Auksinio ananaso“ vedėjai buvo du vaikinai – gimnazistai teatralai Benas Jackūnas ir Martynas Indrišiūnas.

– O kodėl būtinai turi būti mergina ir vaikinas. Be to, labai džiaugiuosi, kad nereikėjo rašyti detalaus scenarijaus kiekvieno žodžio, nes vedėjai puikiai improvizavo, – atskleidė renginio organizatorius Martynas Januška.

Tokie užkulisiai. Vis dėlto bene įdomiausia – nominacijos ir rinkimai, kurių imtasi dar sausio mėnesį. Visi aktyviai balsavo, kol pagaliau sulaukė apdovanojimų ceremonijos.

Televizijos ir radijo laidų vedėjas Jonas Nainys, prieš penkiolika metų baigęs Pasvalio Petro Vileišio gimnaziją, Metų pedagogo „Auksinį ananasą“ įteikė istorikui Sauliui Skardžiui.

Asta BITINAITĖ

Visą straipsnį skaitykite 2017-04-08 „Darbe“

 

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.