Tarptautinės teatro dienos išvakarėse – prestižinis apdovanojimas Pasvalio teatralams

Vido DULKĖS nuotraukoje: Pasvalio Lėvens pagrindinės mokyklos anglų kalbos mokytojos Jolantos Rastauskienės rankose – „Tegyvuoja teatras“ statulėlė už „Ryškiausią nacionalinės dramaturgijos interpretaciją“.

Praėjusį šeštadienį mažojoje 2017 m. šalies kultūros sostinėje Priekulėje (Klaipėdos r.) vyko didžiausia Lietuvos mėgėjų teatro šventė „Tegyvuoja teatras“. Dvyliktą kartą Lietuvos liaudies kultūros centro ir Lietuvos mėgėjų teatro sąjungos organizuotame renginyje buvo pristatyti ir pagerbti geriausi praeitų metų mėgėjų teatro kūrėjai.

Iškilmingame renginyje, skirtame Tarptautinei teatro dienai paminėti, išdalyta vienuolika „Tegyvuoja teatras“ statulėlių, į kurias pretendavo net 91 kūrėjas – režisieriai, aktoriai, dramaturgai, scenografai iš 36-ių šalies mėgėjų teatrų.

Pamaryje vykusioje šventėje skambėjo ir mūsų rajono vardas. Nominacija „Ryškiausia nacionalinės dramaturgijos interpretacija“ skirta jungtiniam Pasvalio kultūros centro ir Pasvalio Lėvens pagrindinės mokyklos bendruomenės teatrui už spektaklį „Posėdis“ (tekstų autorė Jolanta Rastauskienė, režisierė Asta Liukpetrienė). Asta Liukpetrienė buvo nominuota ryškiausios režisierės kategorijoje.

– Stiprioji mūsų spektaklio pusė – nuoširdumas. Tai, ką ir kaip scenoje daro Lėvens pagrindinės mokyklos mokytojos – paperka publiką. „Posėdis“ – jungtinis projektas, tad šio laimėjimo nusipelnė didžiulė žmonių komanda: nuo apšvietėjų, garso operatorių, Kultūros centro ir mokyklos administracijos iki mokytojų, kurios atidavė visą save. Ir, žinoma, atskira padėka Pasvalio publikai. Be jos nieko nebūtų buvę, – tikino Asta Liukpetrienė.

Jai antrino Pasvalio Lėvens pagrindinės mokyklos anglų kalbos mokytoja Jolanta Rastauskienė.

– Buvo džiugu ir labai netikėta, stovint šalia patyrusių scenos grandų išgirsti savo pavardę. Džiaugiuosi, kad tai, ką parašiau, buvo įvertinta. Žinau, kaip jautriai mano tekstus priėmė scenoje vaidinusios mokytojos. Kiekviena jų pridėjo dalelę savo širdies ir tai sujaudino žiūrovus. „Posėdis“ sustiprino ir mūsų mokyklos bendruomenę. Bendri spektakliai, kelionės, išgyvenimai susieja labai stipriais nematomais saitais.

Įkvėpta pergalės Jolanta Rastauskienė jau galvoja apie naujus pastatymus. Tikėkimės, jog svajonės virs darbais ir kitais metais Molėtuose vyksiančioje Lietuvos mėgėjų teatro šventėje „Tegyvuoja teatras“ vėl skambės Pasvalio vardas

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.