Pasvalio specialiosios mokyklos laivas plaukia tvirtai

Lapkričio pradžioje Pasvalio specialiosios mokyklos bendruomenė ir į šventinį renginį atvykę svečiai paminėjo šios ugdymo įstaigos 55 metų sukaktį. Nuo 1961-ųjų prasidėjusią mokyklos istoriją priminė prie salės pastatyti stendai su nuotraukomis. Nespalvotose ir spalvotose fotografijose įamžinti mokyklos sportininkų pasiekimai, įsimintiniausios kultūrinio gyvenimo akimirkos, išleistuvių vakarai. Jubiliejų švenčiančios mokyklos kredo atspindėjo viename stende įrašyti amerikiečių rašytojo, menininko, filosofo Elberto Grimo Chabardo (Elbert Green Hubbard) žodžiai: „Mokykla neturi būti pasiruošimas gyvenimui. Mokykla turi būti gyvenimas“.

Absoliučios daugumos jubiliejų scenarijai panašūs: prisimenami svarbiausi prabėgusių metų įvykiai, pagerbiami labiausiai nusipelnę kolektyvo darbuotojai, skamba svečių sveikinimai, linkėjimai. O kad nepabostų kalbos, pertraukas užpildo dainininkai, šokėjai. Ne išimtis buvo daugiau kaip prieš savaitę švęstas minėtos ugdymo įstaigos jubiliejus. Iškilmės vyko per mokinių atostogas, tad salėje buvo tik pedagogai ir aptarnaujančio personalo darbuotojai.

Kaip ir prieš penkerius metus, jubiliejinė popietė prasidėjo muzikiniais kūriniais. Mokytoja Rasa Gailiūnienė ir mokyklos auklėtinė Inesa Lašinskaitė susirinkusiesiems dovanojo smagią dainą apie gimtadienį, o visa salė atliko mokyklos himną. Jo autorės – R. Gailiūnienė ir buvusi kolegė, Pasvalio muzikos mokyklos direktorė Bronislava Mainonienė.

„Nei vienas laivas neplaukioja be savo kapitono, taip ir mokykla negali būti be direktoriaus“, – kalbėjo šventinio renginio vedėja, mokyklos tarybos pirmininkė, auklėtoja Jūratė Bajariūnienė, pakvietusi tarti sveikinimo žodį Pasvalio specialiosios mokyklos vadovę Gintę Januškevičienę. Direktorė šiltus, nuoširdžius žodžius pirmiausia skyrė visam mokyklos kolektyvui. „Be jūsų, mielieji, nebūtų šios mokyklos. Tad šiandien kiekvienam asmeniškai norėčiau tarti padėkos žodžius. Dėkoju likimui, kuris atvedė mane į Pasvalio specialiąją mokyklą ir leido kartu su jumis siekti bendrų tikslų“, – kalbėjo direktorė G. Januškevičienė. Jau po šventinio renginio mokyklos vadovė minėjo, kad jai svarbiausios vertybės darbe – kolektyvo sutelkimas bendriems tikslams, kuo geresnių ugdymo sąlygų kūrimas mokyklos auklėtiniams. Kad tai nedeklaratyvūs žodžiai, byloja išpuoselėta mokyklos aplinka ir jaukus interjeras. O vien per metus vyksta net apie 80 įvairiausių renginių. Tad nuo 2014 m. sausio pradžios specialiajai mokyklai vadovaujančiai Gintei Januškevičienei padėkos raštas buvo skirtas už sąžiningą, nuoseklią ir kūrybingą vadybinę veiklą, atsakingą požiūrį į savo darbą, atvirumą kaitai, naujovių ir idėjų generavimą, reiklumą sau ir kitiems bei rūpestingą mokyklos aplinkos puoselėjimą.

Nuotraukoje: Daugiau kaip tris dešimtmečius mokykloje dirba (iš kairės) direktoriaus pavaduotoja ugdymui Rita Vaikšnorienė, mokytojos Alfonsa Sribikienė, Vida Rutienė, Virginija Tervydienė, budėtoja Janina Kiznienė, auklėtoja Audronė Krištapavičiūtė.

Sigitas KANIŠAUSKAS

Visą straipsnį skaitykite 2016-11-12 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.