Atėję žinių, atsineša išminties

Gausi Pasvalio Trečiojo amžiaus universiteto (TAU) bendruomenė iškilmingai paminėjo antrųjų studijų metų pradžią. Renginys prasidėjo šv. Mišiomis, o po jų visi susirinko į Pasvalio krašto muziejų.

Šviesiai nuteikęs šventės akordas – Pasvalio muzikos mokyklos mokytojo Juozo Svetikos dovanoti, klasikine gitara atlikti kūriniai.

Pasvalio Trečiojo amžiaus universitetas savo veiklą pradėjo pernai, spalio 1-ąją. Ši neformaliojo suaugusiųjų švietimo institucija vyresnio amžiaus žmones skatina gyventi visavertį gyvenimą. Čia jiems atveriama galimybė bendrauti, įgyti žinių, pasijausti reikalingais, įdomiais ir naudingais. Senjorams sudarytos sąlygos saviraiškai, patirties sklaidai. Laukiami visi, kam per 50 metų, nepriklausomai nuo išsilavinimo, profesijos, pomėgių. Jau pernai, nuo pat TAU veiklos pradžios, panorusių plėsti savo akiratį senjorų buvo gerokai per šimtą ir jų būrys augo per visus pirmuosius mokslo metus. Šiemet jį papildė nauji lankytojai – universiteto pirmakursiai. Pasvalio TAU turi penkis fakultetus: Sveikatos ir dvasinio tobulėjimo, Kultūros ir meno, Krašto pažinimo ir turizmo, Buities kultūros, Socialinės psichologijos.

– Kuo skiriasi vaiko ir suaugusiojo požiūris į gyvenimą? Vaikas nuolat klausinėja: „Iš kur viskas atsiranda?“, o suaugęs žmogus: „Kur viskas dingsta?“ – tokiais žodžiais į Trečiojo amžiaus universiteto senjorus kreipėsi Pasvalio parapijos klebonas kun. Albertas Kasperavičius. – Jūs esat žmonės, pažadinę savyje vaiko sielą ir jaunatvišką polėkį. Noriu palinkėti, kad būtumėt kaip Galilėjos ežeras. Ir šį ežerą, ir Negyvąją jūrą maitina ta pati upė. Bet pirmasis yra pilnas gyvybės, o antroji alsuoja mirtimi. Todėl, kad yra egoistė: viską ima tik sau, nieko neatiduodama. O Galilėjos ežeras dosniai dalijasi gėlo vandens turtais. Tad būkit palaiminti visi, kurie moka dalintis.

Toma GIEDRYTĖ

Visą straipsnį skaitykite 2016-10-13 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.