Tarsi po Paryžiaus dangum…

Prancūzų kalba ir kultūra įtraukia ir nebepaleidžia. Tuo dar kartą įsitikino rajono prancūzų kalbos mokytojų metodinio būrelio pirmininkė Virginija Stapulionytė, sumaniusi tradiciškai paminėti pavasarį švenčiamą Frankofonijos dieną. Ją entuziastingai palaikė ir Pasvalio Lėvens pagrindinės mokyklos vadovės, o dailės mokytoja Erika Andriūnaitė visada kupina puikių idėjų, kaip salėje sukurti prancūziškai skoningą atmosferą. Mokyklos vyrai net sukalė dailų podiumą madų kolekcijoms demonstruoti.

Nors mūsų rajone prancūzų kalbą pasirinkusių mokinių yra tik Pasvalio Svalios, Lėvens ir Daujėnų pagrindinėse mokyklose bei Vaškų ir Pasvalio Petro Vileišio gimnazijose, tačiau į šventę „Po Paryžiaus dangum“ atvyko nemažai svečių. Scenoje pasirodė mokiniai iš Vilniaus Jono Basanavičiaus progimnazijos, Anykščių Jono Biliūno, Pakruojo „Atžalyno“, Linkuvos gimnazijų.

Šventės vedėjos – Lėvens pagrindinės mokyklos aštuntokės Gabija Ivaškaitė ir Otilija Titaitė, kurios atlikėjus pristatė prancūziškai ir lietuviškai.

Apskritai tą dieną skambėjo daug gražios prancūzų kalbos. Kaip pastebėjo mokytoja Virginija Stapulionytė, šią kalbą renkasi dažniausiai stipresni mokiniai.

Laros Fabian daina „Pas sans toi“ šventę pradėjo studentė Julija Rastauskaitė, buvusi Lėvens pagrindinės mokyklos mokinė. Po to įspūdingai pasirodė choreografės Dalės Norvydienės šokėjų pora – Ugnė Čekanauskaitė ir Benas Vaitaitis.

O kokia prancūziška nuotaika be akordeono melodijų! Aštuntokas Dominykas Dulevičius pagrojo valsą „Paris cascade“.

Labai estetiškas ir prancūziškai plevenantis Pasvalio Petro Vileišio gimnazijos mini spektaklis „Mūzos“. Tai trečios (vienuoliktos) klasės mokinės Rusnės Vaitiekūnaitės kūrybinis darbas pagal Oskaro Milašiaus poeziją.

Vido DULKĖS nuotraukoje: Pasvalio Svalios pagrindinės mokyklos mokiniai paruošė programą „Dans le metro“.

Asta BITINAITĖ

Visą straipsnį skaitykite 2016-05-03 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.