Iš tarptautinio konkurso grįžo su pergale

Balandžio pradžioje Vilniuje, parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vyko tarptautinis vaikų bei jaunimo šokių festivalis-konkursas „Space“, kuriame penkiose amžiaus grupėse (nuo ketverių metukų iki 19 metų ir vyresni) varžėsi skirtingų šokių stilių mėgėjai ir profesionalai iš Lietuvos, Lenkijos, Baltarusijos, Ukrainos, Latvijos.

Šiame konkurse dalyvavo ir Pasvalio Petro Vileišio gimnazijos šiuolaikinio šokio kolektyvas „Smilga“. Choreografės Ritos Ebienės šokėjos, daugkartinės įvairių festivalių dalyvės ir prizininkės iš sostinės taip pat grįžo ne tuščiomis. Gimnazistės laimėjo trečią vietą bei pelnė artistiškiausio kolektyvo nominaciją. O Lėvens mokyklos septintokės Giedrės Rapševičiūtės (ji taip pat atstovavo „Smilgą“) solo numeris pelnė antrą vietą.

„Smilga“ festivalio dalyviams pristatė praeitais metais pastatyto performanso ištrauką, o Giedrė šoko pagal kompozitoriaus Tomo Dobrovolskio muziką sukurtą kompoziciją „Atsiradimas“.

– Dalyvavimas tokiuose festivaliuose labai svarbus švietimo požiūriu. Buvimas bendraminčių aplinkoje įkvepia bei motyvuoja naujiems darbams, – sako Rita Ebienė. – Kiekvienais metais suvažiuoja vis stipresni ir profesionalesni kolektyvai, gebantys labai daug. Tam, kad parodytum aukštą techninį bei meninį lygį ir galėtum su jais konkuruoti, reikia labai daug dirbti. Modernus šokis skirtas žmonėms, mąstantiems savo galva. Kiekviena mūsų kolektyvo mergina turi unikalų, savitą požiūrį į šokį ir atkakliai siekia rezultato.

Šokių festivalį-konkursą „Space“ organizuoja asociacijos „Erdvė menui“ įkūrėjos Natalija Yakover bei Ana Novickaja. Renginio tikslas – skatinti aktyvų vaikų ir jaunimo kultūrinį gyvenimą, sudaryti sąlygas pasirodyti jauniems ir talentingiems šokėjams, įkvėpti visuomenę domėtis įvairiais šokių stiliais, bei skatinti šokių kolektyvų tarpusavio bendravimą ir bendradarbiavimą

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.