Į „Temidės“ regioninį turą vyks gimnazistai

Respublikinis bendrojo ugdymo mokyklų ir profesinio mokymo įstaigų teisinių žinių konkursas „Temidė“ – vienas iš labiausiai žinomų 8–12 klasių moksleiviams skirtų renginių. „Temidė“ jau skaičiuoja devynioliktus metus ir šio konkurso istorijoje daug ryškių pėdsakų paliko Pasvalio Petro Vileišio gimnazijos komandos. Mūsų moksleiviai skindavo laurus finaliniuose turuose ir laimėdavo solidžius prizus – įsimintinas keliones į užsienio šalis. Visos šios puikios pergalės susijusios su gimnazistų komandos organizatoriais, deja, jau šviesaus atminimo – režisieriumi Gintaru Kutkausku ir Petro Vileišio gimnazijos direktoriaus pavaduotoja Vilma Vačikauskiene.

Pasiruošimas „Temidei“ – daug triūso ir žinių reikalaujantis darbas, tad jam ryžtasi tik kelios mokyklos. Praėjusį penktadienį rajono policijos komisariato salėje surengtas rajoninis „Temidės“ konkursas, kurį kartu su policijos komisariatu organizavo Švietimo ir sporto skyrius, o talkino Lietuvos teisininkų draugijos Pasvalio skyrius.

Šiųmetis „Temidės“ konkursas nepasižymėjo dalyvių gausa. Pasivaržyti dėl teisės atstovauti rajonui kitame „Temidės“ etape varžėsi trys komandos: Daujėnų pagrindinės mokyklos „Teisingumo kumštis“, Pasvalio Svalios pagrindinės mokyklos „Svaliukai“ ir Petro Vileišio gimnazijos „EKA moksliukai“. Renginio vedėja, Švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Vida Stokienė pirmiausia moksleiviams pristatė vertinimo komisijos pirmininką – policijos komisariato viršininką Dalių Prakuraitį ir jos narius – Savivaldybės administracijos direktorių Rimantą Užuotą, Švietimo ir sporto skyriaus vedėją Kazį Poleką, Lietuvos teisininkų draugijos Pasvalio skyriaus pirmininkę, notarę Laimą Jakeliūnienę ir Savivaldybės administracijos juridinio ir personalo skyriaus vedėją Jurgitą Karčiauskienę.

Sigitas KANIŠAUSKAS

Visą straipsnį skaitykite 2016-04-05 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.