Ledo ritulio mėgėjai renkasi ant Šilo ežerėlio

Ledas 1
Pasvalio ledo ritulio mėgėjai ant Šilo ežerėlio renkasi šeštadieniais ir sekmadieniais. Praėjusio šeštadienio popietę susirinkusi ledo ritulio komanda. Pirmoje eilėje antras iš kairės – pavalietis Arūnas Piliūnas su anūku Erlandu.

Jau beveik mėnesį tvyrantis speigas vilioja į lauką žiemos sporto šakų entuziastus. Aštresnių pojūčių ištroškę slidininkai renkasi trasas kaimyninėje Latvijoje ar Anykščiuose, čiuožimo mėgėjai džiaugiasi sausio pradžioje pradėjusia veikti čiuožykla prie Pasvalio Lėvens pagrindinės mokyklos. Savo ledo „areną“ Pasvalyje taip pat turi mūsų krašte gana egzotiškai skambančio sporto – ledo ritulio mėgėjai. Šios vyriškos sporto šakos gerbėjai įsirengė aikštelę prie Pasvalio parko, ant Šilo ežerėlio. Juos aplankėme praėjusį šeštadienį. Pirmiausia nustebino neformalaus Pasvalio ledo ritulio klubo narių amžiaus skirtumas. Vyriausiam – Aloyzui Naudžiūnui šiemet sukaks 59- eri, už jį tik metais jaunesnis Arūnas Piliūnas, o jauniausi ledo ritulio mėgėjai – broliai dvyniai Adomas ir Danielius Bernotai švęs tik 13-uosius gimtadienius.

Kol ledo ritulininkai rengėsi varžyboms, pasikalbėjome su šios žiemos sporto šakos Pasvalyje populiarintoju, žemės ūkio bendrovės „Kiemeliai“ vairuotoju Arūnu Piliūnu. Saulėtą žiemos dieną jis prie Šilo ežerėlio atvyko kartu su pusketvirtų metų anūku Erlandu. Pašnekovas pirmiausia parodė iš praėjusių metų gruodžio pradžioje Elektrėnuose vykusio Pasaulio jaunimo ledo ritulio čempionato parsivežtą trofėjų – čempionato emblema paženklintą ritulį, kurį daugelis iki šiol vadina rusiškai – „šaiba“. Rungtynių metu ritulys įskriejo į žiūrovų tribūną ir pasvaliečiui teko laimė jį sugauti.

A. Piliūnas priminė, kad neformali Pasvalio ledo ritulininkų grupė susibūrė maždaug prieš septynerius metus. Vieni iš jos iniciatorių buvo pasvaliečiai Artūras Bernotas ir Remigijus Idas.

Sigitas KANIŠAUSKAS

Visą straipsnį skaitykite 2016-01-21 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.