Kad sužadintų gilesnius jausmus ir emocijas

DSC_0033

– Jaunimas mokykloje nori pokyčių. Visi nori kažką daryti pagal savo galimybes, pagal sugebėjimus. Ir kad būtų įdomu, – įsitikino Pasvalio Lėvens pagrindinės mokyklos mokytoja Liudmila Gertienė – ne tik puiki anglistė, bet ir kupina entuziazmo Mokinių tarybos vadovė.

O jaunimui labiausiai ir reikia įkvepiančio energingo lyderio, kuris ir pats nuoširdžiai tiki tuo, ką daro, ir pasitiki jaunais žmonėmis, kurie iš karto jaučia, ar renginys nėra vien dėl pliusiuko plane.

Mokytojai Liudmilai galima tik pavydėti sugebėjimo visiems įkvėpti tikro entuziazmo.

Tarkim, kad mokiniai slapčia nupieštų savo mokytojų portretus ir jų profesinės šventės proga paruoštų įspūdingą galeriją. Juk kas gali būti smagiau, kaip nesunkiai atpažinti, kuris mokytojas pavaizduotas, kaip pagauta jo išraiška, išvaizda, kaip atskleisti būdingi bruožai, šukuosenos, aprangos detalės.

Be to, mokytojų komandoms mokiniai surengė „protmūšį“ ir turėjo progą patikrinti jų žinias. Išties saldi atrakcija.

Mainais mokiniai gavo Helovino šventę, lietuviškai – tiesiog Moliūgadienį.

– Gal tai ir iš Vakarų atėjusi šventė, tačiau jaunimas jos ėmėsi su didžiuliu entuziazmu, – pastebėjo mokytoja Liudmila Gertienė, ir sutariame, kad tinka viskas, kas   išlaisvina kūrybiškumą ir fantaziją. – Mokyklą išpuošėm moliūgais, o vakare prieš diskoteką reikėjo praeiti siaubo taku.

Asta BITINAITĖ

Visą straipsnį skaitykite 2016-01-07 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.