Tarptautinis jaunimo projektas Pasvalio Petro Vileišio gimnazijoje

1
Tarptautinio projekto organizacinė grupė. Pirmoje eilėje iš kairės: Paulius Bukelis, Kotryna Kraptavičiūtė. Antroje eilėje – Ieva Baronaitė, Gertrūda Zapustaitė, Simona Danilevičiūtė, Gabija Maziliauskaitė, Goda Linkevičiūtė. Trečioje eilėje – Lina Staškevičiūtė, Paulina Nevulytė, Matas Palaima, mokytoja Loreta Liukpetrienė.

 

Gegužės 2–8 dienomis Pasvalyje viešėjo jaunuoliai iš Rumunijos, Vengrijos ir Latvijos – tarptautinio jaunimo mainų projekto „Mes galime daugiau“ dalyviai. Šio projekto svarbiausi tikslai – susipažinti su kitų tautų kultūromis, laužyti vyraujančius negatyvius stereotipus, supažindinti su jaunimo galimybėmis Europos Sąjungoje bei motyvuoti jį veikti, imtis iniciatyvos. Projekto, kurį finansavo Europos Komisijos programa ERASMUS+, iniciatoriai – Pasvalio Petro Vileišio gimnazijos 3a klasės mokinys Paulius Bukelis ir Vilniaus universiteto taikomosios matematikos pirmo kurso studentė Aida Jankauskaitė. „Mus paskatino noras atrasti naujas veiklas, norėjome sau ir kitiems įrodyti, kad moksleiviai taip pat gali padaryti nemažus darbus ir mums tai pavyko!“ – taip apie šį sumanymą kalbėjo P. Bukelis.

Tarptautinį projektą vykdė mokinių atstovybės narių ir savanorių komanda. Visos veiklos sritys buvo detaliai suplanuotos. Pirmąją dieną buvo sunkiausia, nes dalyviai nepažino vieni kitų. Po susipažinimo etapo visi apsilankė Smegduobių parke vykusioje šventėje „Eugenijau, mes važiuojam!“ Svečiai buvo sužavėti renginiu, fotografavosi prie senovinių automobilių, domėjosi šios šventės istorija bei tradicijomis. Vakare vaišinomės keturių tautų nacionaliniais patiekalais. Vengrai paruošė dviejų rūšių guliašą, rumunai – „mamalygą“ ir fetos sūrio pyragą, latviai – plaktos grietinėlės desertą, na, o šeimininkai – cepelinus. Po nacionalinių patiekalų degustacijos, mokytojas Sigitas Paliulis organizavo lietuvių liaudies šokių pamoką.

Visą straipsnį skaitykite 2015-05-26 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.