Trys „Naujų veidų“ valandos neprailgo

1
Scenoje – trečiąją vietą pelniusi pasvaliečių grupė „Valanda“.

 

Roko grupės „Plentas“ lyderio Jurio Baliūno (Jurės) sugalvotas pradedančiųjų atlikėjų ir grupių festivalis-konkursas „Nauji veidai“ toliau muša ilgaamžiškumo rekordus. Gegužės 1 d. į Pasvalio kultūros centro sceną įvairių muzikos žanrų debiutantai kopė jau devynioliktą kartą – vieni sunkiau, kiti lengviau slėpdami jaudulį. Antrus metus „Naujus veidus“ į aukštesnį lygį kilstelėjo modernus scenos apšvietimas ir įgarsinimas – šiemet savo darbą profesionaliai atliko šviesos operatorius Remigijus Petravičius ir garso režisierius Aivaras Povilauskas.

Pradedantiems muzikantams, dainininkams, grupėms sėkmės linkėjo naujasis Kultūros centro direktoriaus pavaduotojas Rytis Vaičaitis. Ovacijomis sutiktas renginio sumanytojas ir kūrybinis įkvėpėjas Jurė. Save gitaros garsais ir tapybos darbais išreiškiantis menininkas nedaugžodžiavo. Priminęs „Naujų veidų“ paskirtį ir palinkėjęs debiutantams jaudulį palikti užkulisiuose, o žiūrovams – negailėti aplodismentų, jis perdavė mikrofoną ankstesnių „Naujų veidų“ laureatams Julijai Rastauskaitei ir Gajui Garalevičiui.

Festivalio-konkurso vedėjai pristatė vertinimo komisiją – „Laiptų“ vadovą Henriką Balčiūną, grupės gitaristą Audronį Grincevičių, Pasvalio mišraus choro „Canticum Novum“ vadovą Rimvydą Mitkų, UAB „Upasana“ savininką Gintautą Čepukaitį ir iš Vilniaus atvykusią pirmųjų, 1996 metais vykusių „Naujų veidų“ laureatę Jeleną Vorobjovą-Skupienę. Buvusi pasvalietė dirba sostinės Jono Basanavičiaus progimnazijoje muzikos mokytoja-eksperte bei Lietuvos muzikos ir teatro akademijos pedagogikos katedroje dėstytoja-asistente.

Sigitas KANIŠAUSKAS

Visą straipsnį skaitykite 2015-05-16 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.