Klubas „Ego sanus“ kviečia sveikata pasirūpinti patiems

IMG_6776

„Jaučiuosi žvali ir kupina energijos.“ „Į darbą einu pakilios nuotaikos. Jos užtenka kelioms dienoms.“ „Kai viskas baigiasi, aš su nekantrumu imu laukti kito karto“. Tai tik keli atsiliepimai tų, kurie pirmadienio ir ketvirtadienio vakarus leidžia ne prie televizoriaus žiūrėdami meksikietiškus serialus ar verksmingus lietuviškus pokalbių šou, o renkasi į Pasvalio baseine vykstančias mankštas. Šiuos užsiėmimus jau trečius metus iš eilės pasvaliečiams ir miesto svečiams siūlo sveikatinimo ir šiaurietiškojo ėjimo klubas „Ego sanus“.
Klubą 2012 metų pabaigoje įkūrė keturios veiklios pasvalietės: Renata Nevulytė, Kristina Čeponienė, Palmira Filmanavičienė ir Gailutė Turtinskienė. „Ego sanus“ išvertus iš lotynų kalbos reiškia „Aš sveikas“. Šis posakis labai aiškiai iliustruoja pačią klubo narių filosofiją: savo sveikata pasirūpinti patiems. Pirmasis jų įgyvendintas projektas ir buvo nemokamų mankštų organizavimas. Sumanymas yra finansuojamas Pasvalio rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos specialiosios rėmimo programos skiriamomis lėšomis.
Dar viena klubo veiklos sritis – žygių baidarėmis organizavimas. Šią veiklą daugiausia kuruoja Renata Nevulytė. Du kartus per metus gyventojai kviečiami plaukti upe. Tačiau tai ne vien irklavimas iš taško A į tašką B. Neatsiejamas šių kelionių atributas yra stovyklavimas, mankštos, žaidimai ir nuotykių, azarto bei netikėtumų kupini naktiniai žygiai. Pagrindinė sąlyga – žygyje privalo dalyvauti visa šeima. Kelis metus iš eilės šis projektas tai pat buvo dalinai finansuojamas Savivaldybės lėšomis.

Viktoras STANISLOVAITIS

Visą straipsnį skaitykite 2015-02-05 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.