Standartizuotų testų rezultatai nedžiugina

test2

Prieš savaitę mokyklų direktorių ir pavaduotojų pasitarimo metu Švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Virginija Bajoriūnaitė pristatė šiais metais vykdytų standartizuotų testų mokiniams rezultatus. Pavasarį buvo tikrinami 4 ir 8 klasių mokinių pasiekimai. Ketvirtokai turėjo parodyti skaitymo, rašymo ir matematikos žinias, o aštuntokams be minėtų dalykų dar teko atsakyti ir į istorijos klausimus.
V. Bajoriūnaitė sakė, kad ketvir-tokų ir aštuntokų žinių patikrinimas iš minėtų dalykų buvo vykdomas pagal Nacionalinio egzaminų centro projektą „Standartizuotų mokinių pasiekimų vertinimo ir įsivertinimo įrankių bendrojo lavinimo mokykloms kūrimas, II etapas“. Jame dalyvavo 521 šalies mokykla – per 35 tūkst. mokinių. Iš 60-ies savivaldybių, 23-ose, tarp jų ir mūsų rajone, buvo tikrinamos visų ketvirtokų (261) ir aštuntokų (320) žinios.
Prieš pradėdama kalbėti apie nelinksmus, ypač ketvirtokų, standartizuotų testų rezultatus, V. Bajoriūnaitė priminė Luiso Kerolio istoriją apie Alisą, kuri keliaudama mišku sutiko Čečyro katiną ir paklausė, kuriuo keliu toliau eiti. „Taip yra ir su testų rezultatais – pirmiausia turime žinoti, kur mes norime eiti. Jeigu to nežinome – koks skirtumas, į kurią pusę pasukti“, – filosofiškai kalbėjo pranešėja. Per daugiau nei valandą trukusį rezultatų pristatymą buvo paminėta daugybė skaičių, kurių dauguma, deja, nepalankūs mūsų rajonui.

Sigitas KANIŠAUSKAS

Visą straipsnį skaitykite 2014-11-11 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.