Piešti malonu, nes tai galima daryti bet kur…

 

12 Satas
Iš Gulbinėnų krašto kilusio dailininko Vytauto Šato piešiniai ekspo-nuojami Pasvalio Mariaus Katiliškio bibliotekoje. Vido DULKĖS nuotrauka.

Pasvalio Mariaus Katiliškio bibliotekoje eksponuojami kraštiečio dailininko Vytauto Šato piešiniai. Anksčiau šio dailininko darbų paroda buvo pristatyta Pasvalio ligoninės galerijoje. Šie piešiniai gimę iš važinėjimų dviračiu po Vilniaus apylinkes, iš pašnekesių, iš susitikimų. Darbai sukurti pieštuku ant popieriaus. Paprasta, bet įdomu ir netikėta, siužetą papildo kokia nors frazė… Vytautas Šatas gimė 1935 metų rugsėjo 9-ąją netoli Gulbinėnų, Motiejūnų kaime. Pats dailininkas prisistato:
– Mano gimtinė – kaimas Šiaurės Lietuvoje, Pasvalio rajone. Čia toks lygumų peizažas, kad norint nutapyti, be teptuko, dar reikia liniuotės horizontui nubrėžti.
Dailininko kūrybiniame darbe piešinys be galo svarbus. Jis duoda pradžią sumanymams, piešinyje matome minties įkūnijimą, autoriaus santykį su tikrove, kūrybos procesą. Piešti malonu, nes tai galima daryti bet kur…

Asta BITINAITĖ

Visą straipsnį rasite 2014-08-28 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.