Kokius istorijos ir kultūros klodus šįkart atveria „Šiaurietiški atsivėrimai“?

DSC_5846

Priešpaskutinę senųjų metų dieną iš spaustuvės atkeliavo antrasis šių metų Pasvalio krašto istorijos ir kultūros žurnalo „Šiaurietiški atsivėrimai“ numeris. Kita džiugi naujiena – leidinys nuo šiol turi dar vieną rėmėją – Vilniuje gyvenantį kraštietį Bronislovą Mačiūną.

Jeigu dar nespėjote įsigyti žurnalo, siūlau kartu pasižvalgyti po 96 jo puslapius. Tiems, į kieno namus jau atkeliavo „Šiaurietiški atsivėrimai“, belieka palinkėti turiningo ir prasmingo skaitymo.

Šįkart leidinyje nemažai dėmesio skiriame iš Iciūnų kaimo kilusiam matematikui, ilgamečiam Vilniaus universiteto profesoriui ir buvusiam Vilniaus pasvaliečių bendrijos vadovui Broniui Grigelioniui. Jam lapkritį būtų sukakę 80 metų. Akademikas savo įprastu santūriu žvilgsniu į mus žvelgia ir nuo pirmojo žurnalo viršelio, o „Šiaurietiški atsivėrimai“ pradedami šio iškilaus kraštiečio citata ir jo mokinio, diplomato Rimanto Morkvėno prisiminimais. 2016 metais turėtų pasirodyti dar viena knyga apie prof. B. Grigelionį.

Nors kraštietis rašytojas Petras Palilionis mūsų kraštuose nėra dažnas svečias, tačiau jų tikrai nepamiršta. Rudenį šis aktyvus ir produktyvus Kaune gyvenantis kultūrininkas dalyvavo atnaujintos Pušaloto bibliotekos atidaryme, jai padovanojo šūsnį spaudinių. Tarp jų – ir naujausią savo knygą „Meilės latras“. Su kitais kraštiečio nuopelnais supažindina Regina Grubinskienė.

Agnė GRINEVIČIŪTĖ

Visą straipsnį skaitykite 2015-12-31 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.