„Ignitis renewables“ parama bendruomenėms – 247 tūkst.. eurų

Tarptautinė žaliosios energetikos bendrovė „Ignitis renewables“ tęsia paramą šalia atsinaujinančios energetikos parkų gyvenančioms bendruomenėms Lietuvoje – skyrė 247 tūkst. eurų. Tai yra tris kartus daugiau nei prieš metus. Šia parama per 2024 m. pasinaudos Tauragės, Mažeikių, Jurbarko, Klaipėdos ir Kretingos rajonų bendruomenės gyvenamajai aplinkai bei infrastruktūrai gerinti, edukacinėms veikloms organizuoti. 

Į tvaresnę ateitį drauge su bendruomenėmis

„Siekiame, kad bendradarbiavimas su mūsų žaliosios energetikos parkų kaimynystėje įsikūrusiomis bendruomenėmis būtų nuolatinis ir neapsiribotų pavieniais projektais. Finansine parama savo gerbūvio, gyvenamosios aplinkos ir infrastruktūros gerinimui kai kurios bendruomenės pasinaudoja jau ne pirmą kartą. Įgyvendindami vis daugiau visai Lietuvai svarbių žaliosios energetikos projektų, vystydami naujus vėjo ir saulės elektrinių parkus planuojame prasmingą bendradarbiavimą su vis daugiau bendruomenių ir taip prisidėti prie jų gerovės“, – sako Emilija Musteikytė „Ignitis renewables“ dirbanti su bendruomenėmis.

Emilija Musteikytė.

Bendruomenėms svarbūs projektai

Šalia „Ignitis renewables“ vėjo jėgainių parko Mažeikių rajone esančių Pikelių bendruomenė prieš metus gautą paramą panaudojo bendruomenės namų atnaujinimui, o šiais metais įrengs išmanius saulės energija įkraunamus šviestuvus.

Pikelių gyventojos.

Bendruomenės namus parama padės susiremontuoti ir Klaipėdos rajone esančių Girkalių, šalia kurių taip pat veikia „Ignitis renewables“ vėjo jėgainių parkas, bendruomenei. 

Kretingos rajono Vydmantų bendruomenė pasistatys lauko klasės kupolą bei sceną bendruomenės ir moksleivių renginiams.

Tauragės rajone viešoji įstaiga „Žaliasis regionas“ organizuos edukacinius užsiėmimus apie vėjo energetiką, o Lauksargių bendruomenė įsigis naujus tautinius kostiumus ir pagerins savo naudojamos scenos apšvietimą. 

Jurbarko rajone paramos lėšos bus panaudotos naujų Dainiu II kaimo bendruomenės namų statyboms. Čia vyks bendruomenės susitikimai, bendruomenei svarbios veiklos, bus organizuojami įvairūs renginiai. 

„Ignitis renewables“ šiais metais pradėjo sausumos vėjo elektrinių parko Kelmės rajone statybas, tad paraiškas finansavimui galės teikti ir čia įsikūrusios bendruomenės. Įmonė planuoja statyti vėjo elektrinių partkus Jonavos, Pakruojo-Pasvalio, Klaipėdos bei Plungės rajonuose.

Paramą bendruomenėms Lietuvoje ir Lenkijoje „Ignitis renewables“ skiria nuo praėjusių metų. 2022 m. devynioms bendruomenėms iš viso skirta 86,1 tūkst. eurų. Šiemet ši suma yra kelis kartus didesnė, 

Apie „Ignitis renewables“

„Ignitis renewables“ – tarptautinė žaliosios energetikos bendrovė, veikianti trijose Baltijos šalyse ir Lenkijoje. Mūsų veiklos tikslas vystyti projektus, kurie leidžia gaminti elektros energiją su mažomis anglies dioksido emisijomis: jūrinio ir sausumos vėjo elektrines, saulės elektrines, elektros energijos konvertavimo ir kaupimo technologijas. Plėtodami naujus projektus, įgyvendiname strateginį „Ignitis grupės“ tikslą įgalinti žaliosios ir lanksčiosios gamybos vystymąsi bei pasiekti 4–5 GW instaliuotos žaliosios gamybos galios iki 2030 m.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.