„Džiazo Karavanas“ kviečia į nemokamą koncertą Pasvalyje

Pirmadienį 18 valandą į Pasvalio kultūros centrą atvyks “Džiazo Karavanas”, kuris Pasvaliečiams bei miesto svečiams pristatys išskirtinį, nemokamą koncertą su tarptautiniu Agnės Pasaravičienės kvartetu.

„Džiazo Karavanas“ – tarptautinis Lietuvos ir Europos muzikantų kūrybinis muzikinis projektas, kurį finansuoja Lietuvos ir Danijos kultūros tarybos. Šio projekto tikslas – įvairiuose Lietuvos regionuose pristatyti Lietuvos ir užsienio džiazo atlikėjus bei populiarinti šį muzikinį žanrą. Nuo liepos mėnesio, projekto dėka, įvairiuose Lietuvos regionuose įvyko net penkiolika tarptautinių džiazo pasirodymų, kurie sulaukė didžiulio susidomėjimo bei pasisekimo. Šiuo metu „Džiazo Karavanas“ rieda toliau ir Lietuvos publikai iki 2022 metų gruodžio mėnesio vidurio planuoja pristatyti dar dviejų skirtingų džiazo atlikėjų muzikines programas. Jau lapkričio 29 dieną planuojamas tarptautinio Agnės Pasaravičienės kvarteto turas trijuose Lietuvos miestuose: Pasvalyje, Vilkaviškyje ir Molėtuose. 

„Šia iniciatyva siekiame mažinti kultūrinę atskirtį tarp sostinės ir regionų, taip didinant bendruomeniškumą kartu kuriant kultūrinę-muzikinę terpę, kur susitinka skirtingų kartų, kultūrinio identiteto bei visuomenės normų propaguotojų, atstovai, galintys susipažinti su džiazo virtuozų atliekama muzika, dalyvauti diskusijose ir patirti tikrąją džiazo dvasią. Planuojame tapti ilgalaikiu, tęstinumą turinčiu projektu, tam, kad būtų užtikrintas projekto keliamų sociokultūrinių bei meninių tikslų įgyvendinimas“, – ateities vizija dalijosi „Džiazo Karavanas“ projekto lyderis ir iniciatorius Tadas Pasaravičius. 

Toks tarptautinis džiazo projektas ne tik didina šio muzikinio žanro populiarumą, bet ir padeda užmegzti gražius bendradarbiavimo ryšius tarp Lietuvos ir užsienio džiazo muzikantų ir kurti naujus bendrus kūrybinius projektus. Vienas iš tokios draugystės pavyzdžių yra JAZZ9TUS džiazo organizacija Danijoje, kuri labai stipriai prisideda prie tarptautinio bendradarbiavimo galimybių plėtros kaip projekto partneris. Taip siekiama suteikti galimybę regionų gyventojams lengvai susipažinti su tarptautinės kultūros patirtimi bei padėti vietiniams muzikantams plėsti tarptautinius profesinius ryšius ir semtis kūrybinio įkvėpimo, atliekant užsienio kolegų kurtą originalią muziką.

Lietuvos publikai bus pristatomi „Džiazo Karavano“ projekto dalyviai – tarptautinis Agnės Pasaravičienės kvartetas – džiazo ansamblis, kuris atvyksta į Lietuvą atlikti ne tik naujos muzikinės programos, bet ir susitikti su džiazo gerbėjais bei profesionaliais atlikėjais. 

Agnės Pasaravičienės kvartetas susibūrė 2020 metais Olborge, Danijoje. Per pastaruosius metus kvartetas pasirodė Orhuso džiazo festivalyje (DK), „Supernova Jazz Blast“ festivalyje (Olborgas, DK), koncertavo tiek Danijoje, tiek ir Lietuvoje. Kvarteto atliekama muzika siekia iliustruoti kasdienio gyvenimo istorijas, patirtis bei įspūdžius ir kviečia klausytojus pasivaikščioti asmeniniais prisiminimų takais.

Tad visi džiazo mėgėjai ir profesionalai yra kviečiami į tarptautinio Agnės Pasaravičienės kvarteto koncertus: lapkričio 29 d. Pasvalio kultūros centre; lapkričio 30 d. Vilkaviškio kultūros centre; gruodžio 1 d. Molėtų kultūros centre. 

Daugiau informacijos: https://www.facebook.com/DziazoKaravanas

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.