Draugystė „veža“ ir draugų ratas platėja

Projekto „Draugystė veža“ dalyviams itin įsiminė mielas ir šiltas pabendravimas su Lietuvos atstovais „Eurovizijoje“. Dianos TROFIMOVOS nuotrauka

Draugystės ambasadorėmis tapusios projekto „Draugystė veža“ dalyvės pasvalietės Neringa Venslovaitė ir Ieva Tamašauskaitė vienu balsu tvirtina, jog vis dar negali atsigauti nuo šviesių įspūdžių ir gerų emocijų, patirtų kelionėje į Kijevą bei „Eurovizijos“ šventėje.

„Darbas“ jau rašė, jog projektas „Draugystė veža“ – tai socialinė akcija, kai draugų, iš kurių vienas turi negalią, poros varžėsi dėl įspūdingo prizo – kelionės į „Eurovizijos“ pusfinalį, kur gyvai stebėjo garsųjį dainų konkursą. Pasvalio „Vilties“ užimtumo centro lankytoja Neringa ir užimtumo specialistė Ieva jau daug metų yra neišskiriamos draugės, be to – prisiekusios „Eurovizijos“ gerbėjos, tad savo laimę nutarė išbandyti ir jos. Iš dvidešimties projekte dalyvavusių bičiulių porų, penkios, sulaukusios daugiausia Lietuvos žmonių simpatijų bei jų balsų, ir buvo apdovanotos kelione į „Eurovizija“ alsavusią Ukrainos sostinę. Maža to, pagal pelnytų balsų skaičių Neringa ir Ieva tapo šio projekto lyderėmis.

Puikus pavyzdys susiskaldžiusiai visuomenei

– Norime tarti širdingą ačiū visiems visiems, padėjusiems išpildyti mūsų svajonę. Pirmiausia tiems, kurie už mus balsavo, kvietė tą daryti savo draugus, bendradarbius, kaimynus, kitaip tariant, įteikė mums bilietą į „Euroviziją“. Nepaprastai gera širdyje jausti tokį didžiulį palaikymą, kai net visai nepažįstami žmonės užkalbina gatvėje, palinki sėkmės, pasidžiaugia kartu su mumis. Ačiū visam „Vilties“ užimtumo centro kolektyvui, padėjusiam išsiruošti į šią kelionę. Ir, žinoma, labai ačiū projekto „Draugystė veža“ organizatoriams – „Baltijos ugdymo centrui“, Lietuvos neįgaliųjų reikalų departamentui, Lietuvos radijui ir televizijai, – neslėpdamos jaudulio padėkos žodžius rinko „Eurovizijos“ įspūdžiais vis dar gyvenančios pasvalietės. Jais merginos sutiko pasidalinti ir su „Darbo“ skaitytojais.

Palinkėti projekto dalyviams gero kelio atvykęs Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis jiems dėkojo už gražią draugystę, kuri gali būti puikiu pavyzdžiu susiskaldžiusiai šalies visuomenei.

Socialinės akcijos „Draugystė veža“ dovanota kelionė į „Eurovizijos“ festivalį Kijeve kartu buvo ir kelionė Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės pėdsakais. Tad keliauninkai daugybę įspūdžių patyrė dar pakeliui į Ukrainos sostinę – Lenkijoje bei grįždami namo – Baltarusijoje.

– Važiavome dviem patogiais autobusiukais. Kelionės organizatoriai pasirūpino ne tik tuo, kad ji būtų saugi ir patogi, bet ir mūsų emocine būsena, kad visi jaustumėmės jaukiai. Nors iš pradžių truputį baiminomės, kaip seksis bendrauti, tačiau susitikę pasijutome lyg visi būtume seni geri draugai. Nereikėjo sukti galvos, kad pasakysi ne tokį žodį, kad tavęs gali nesuprasti. Vos pajudėjus iš Vilniaus, tarp projekto dalyvių ėmė megztis naujos pažintys. O per šešias kelionės dienas tapom tiesiog neišskiriama kompanija, – laimingos šypsojosi Neringa ir Ieva. – Mudvi ypač susidraugavom su dar viena Ieva ir jos bičiuliu Martynu, nuo gimimo beveik aklu vaikinu. Visų penkių projekte dalyvavusių porų draugystės istorijos bei likimai – skirtingi, tad pažinti vieniems kitus buvo labai įdomu. Pirmąją kelionės dieną aplankėme Balstogės Branickių rūmus, kažkada vadintus Lenkijos Versaliu. Liubline matėme restauruojamą Lietuvių aikštę, vaikštinėjome istorinio senamiesčio gatvėmis, grožėjomės garsiąja Liublino pilies Šventos Trejybės koplyčia. Labai geranoriškai buvom sutikti Lenkijos–Ukrainos pasienyje: išgirdę, kad mus „veža draugystė“, pasieniečiai praleido be eilės. Įvažiavę į Ukrainą skubėjome pamatyti įspūdingą pilį, kurią keturioliktame amžiuje pastatė Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Gedimino sūnus Liubartas. Vakarieniavome šalia šios pilies įsikūrusiame restorane „Vytauto karūna“. Pasijutome iš tiesų karališkai, nes aptarnavimas buvo puikus, o valgiai – labai gardūs. Sužinojome, jog čia yra pietavęs ir Lietuvos Prezidentas Valdas Adamkus.

Pasvalietė Neringa su grupės „Fusedmarc“ atlikėjais Viktorija ir Denisu. Dianos TROFIMOVOS nuotrauka.

Tekėjo džiaugsmo ašaros

Neringa ir Ieva itin šiltai prisimena susitikimą su šiemetėje „Eurovizijoje“ Lietuvai atstovavusios grupės „Fusedmarc“ nariais Viktorija Ivanovskaja ir Denisu Zujevu. Per šį susitikimą patirtos geros emocijos džiaugsmo ašaromis pravirkdė ne tik socialinės akcijos „Draugystė veža“ dalyvius, bet ir grupės „Fusedmarc“ vokalistę Viktoriją. „Pabendrauji su žmonėmis, kurie turi negalią ir supranti, kokios mažos yra tavo paties problemos, – teigė atlikėja. – Jie savyje turi labai daug dvasios jėgų, o jų energija – begalinė.

Visą straipsnį skaitykite 2017-05-20 „Darbe“

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

1 Comment

  1. hi sir…. i ravindra singh yadav i am a press reporter in allahabad. so sir i meet you alot because i want joint samajwadi party. and doing more work fewer of samajwadi pa8&2………………………t#8230;…&#ry30;…..my mob. no. 9598091887

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.