Laimės paukštę verslininkas pagavo sostinėje

Valentas Vaškevičius – išskirtinė asmenybė. Vien ko verta jo išvaizda, ilgi žili ūsai, šiaudinė skrybėlė bei lininiai marškiniai. O papasakoti jis irgi gali nemažai įdomių istorijų. Su Valentu susitinkame pasikalbėti Vilniuje įsikūrusiame bare „Šnekutis“. Alaus verslą jis pradėjo Pasvalyje. Tačiau ištikus bankrotui, nusprendė persikelti į sostinę. Šiuo metu Vilniuje Valentas turi net tris alaus barus.

Verslo pradžia Vilniuje

„Šį rudenį švęsiu jubiliejų, bus jau 10 metų kaip gyvenu Vilniuje“, – sako V. Vaškevičius. O kodėl nusprendė įsikurti būtent šiame mieste? Atsakymas, pasak Valento, labai paprastas: „ Daugelis išvyksta laimės ieškoti į užsienį, o aš su šeima pasirinkau Lietuvos sostinę. Be to, Vilniuje gyvena nemažai mano draugų ir giminaičių, taip pat šiame mieste mačiau savo verslo perspektyvą. Mes pirmieji pasiūlėme vilniečiams ir sostinės svečiams kaimišką alų ir tradicinį lietuvišką maistą“

Atvykęs į Vilnių V. Vaškevičius jau turėjo aiškią verslo viziją. „Juk jau Pasvalyje gaminau alų ir turėjau barus, tačiau mažame mieste sunku vystyti verslą. Mažesniuose miestuose geriausia užsiimti jo gamyba“, – tvirtina pašnekovas.

Iš Pasvalio į Vilnių Valentas atsivežė ne tik idėjų, bet ir alaus baro pavadinimą – „Šnekutis“. Toks buvo Pasvalyje gaminamo alaus pavadinimas, o dabar šiuo vardu jau šaukiamas ir pats Valentas.

Jam priklausančiuose sostinės baruose lankytojams siūlomas mažųjų aludarių gaminamas alus, daugiausia aukštaitiškas – iš Biržų, Panevėžio, Pasvalio, Pakruojo, Jurbarko. V. Vaškevičiaus teigia, kad mažųjų alaus gamintojų produkcijos pasiūla yra išskirtinis jo barų bruožas. „Kai visi siūlė didžiųjų alaus daryklų alų, mes pasielgėme priešingai. Taip pat pas mus ir picų nėra, vietoje jų siūlome tradicinius lietuviškus patiekalus“, – toliau aiškina Valentas. Paklausus, koks patiekalas populiariausias, vyras net neabejoja: „Žinoma, kad cepelinai! Savaitgalį jų reikia virti net du didžiulius puodus“.

Sunkumai ir iššūkiai

Plėtoti verslą Valentas ėmėsi kartu su šeima ir šiuo metu visi jame sukasi, išskyrus dukrą, kuri išvyko gyventi į užsienį. „Visi šeimos nariai turi savo pareigas: žmona rūpinasi virtuve ir valgiaraščiu, sūnus – įmonės direktorius, na, o aš – reklamos veidas bei baro darbuotojas“, – sukdamas ūsus šypsosi Valentas. Iš tiesų visur – ant baro meniu, padėkliukų, plakatų puikuojasi firminė geraširdiškai besišypsančio Valento Vaškevičiaus nuotrauka „Taip pat aš dažnai fotografuojuosi su užsieniečiais, kurie nuotraukomis dalinasi internete. Tad taip ir sklinda ta reklama – iš lūpų į lūpas“, – toliau pasakoja Valentas.

Dažnai būna, kad žmonės aptikę internete ar laikraštyje V. Vaškevičiaus nuotrauką, ieško jo bare, nes nori pamatyti. Ir tai visai nestebina, nes vyras tikrai išsiskiria iš visos masės žmonių. Tačiau galbūt tai tik personažas? „Na, aš visada toks. Jau kai alų Pasvalyje pardavinėjau buvau netradicinis pardavėjas. Mano galvoje nemažai visokių idėjų“, – sako pašnekovas.

Linksmai pasakodamas apie alaus verslą, vyras sako, jog susiduria ir su sunkumais. Viena pagrindinių problemų yra darbuotojų paieška. „Pasitaiko neatsakingų žmonių – nepasirodo darbe ir nepraneša apie tai“, – apgailestauja V. Vaškevičius. Kaip jau minėjome, šiuo metu jis turi tris alaus barus. Norėtų toliau verslą plėsti, tačiau šį žingsnį stabdo darbuotojų paieškos. Anot Valento, daugelis verslininkų susiduria su panašia problema.

Tačiau skųstis gyvenimu V. Vaškevičius neketina. Priešingai – viso pokalbio metu nuo Valento veido nedingsta šypsena bei gera nuotaika. „Gyvename gerai. Svarbu, kad duonai užtenka, na ir sviesto ant jos užsitepame, kartais mažiau, o kartais ir daugiau“, – šypteli verslininkas.

Vilija MAČIULSKYTĖ

Visą straipsnį skaitykite 2016-05-28„Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

1 Comment

  1. Tikrai keista, kad tokiu darbuotoju pasitaiko. O barai tikrai jaukus, labai patogus minkstasuoliai jautiesi visuomet laukiamas. Saunuolis, kad nepabijojo igyvendinti ideja ir linkiu plestis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.