Moksleiviams per atostogas rasti laikiną darbą nebus lengva

Artėjant vasarai ne visi moksleiviai svajoja apie poilsį, pramogas ar keliones. Nemažai iš jų atostogų laukia tikėdamiesi, kad pavyks nors mėnesį padirbėti ir šiek tiek užsidirbti prieš ateinančius mokslo metus. Tam neprieštarautų ir jų tėvai, norintys, kad vaikai įprastų patys užsidirbti duoną, o ne nuolat reikalauti pinigų.

Tačiau mūsų rajone moksleiviams įsidarbinti nebus lengva. Kaip teigė Panevėžio teritorinės darbo biržos Pasvalio skyriaus vedėjo pavaduotoja Vaidutė Gailiūnienė, kol kas tik keli darbdaviai informavo, kad vasarą priims į darbą keliolika moksleivių pagal terminuotą darbo sutartį. Tiesa, vienas kitas darbdavys žada darbą jaunuoliams pagal žemės ūkio ir miškinikystės paslaugų kvitus. „Laikinai padirbėti siūlančių verslininkų tikrai nėra daug. Tad įsidarbinti pageidaujantys moksleiviai jau dabar turėtų registruotis darbo biržoje, kur jau vyksta jiems skirti atvirų durų renginiai bei užsiėmimai“, – sakė V. Gailiūnienė.

Jau nebe pirmą vasarą po 3–5 moksleivius terminuotam laikotarpiui priimančios bendrovės „Ustukių malūnas“ savininkas Giedrius Uždavinys keletą mokinių žada įdarbinti ir šiemet. „Mūsų įmonėje tikrai daug darbuotojų. Nemažai iš jų nori atostogauti vasarą. Dėl to turime rasti kuo juos pakeisti. Įsitikinome, kad moksleiviai, aišku, sulaukę pilnametystės, tikrai tam tinka. Taigi ir šiemet siūlome jaunuoliams jau nuo birželio pradžios dirbti pagal terminuotąją darbo sutartį. Trapučių pakuotojais dirbsiantiems moksleiviams garantuojame tokį pat atlyginimą kaip ir nuolatiniams darbuotojams. Todėl tikimės, kad įdarbinti jaunuoliai dirbs visą vasarą“, – kalbėjo G. Uždavinys.

Verslininkas taip pat priminė jau anksčiau pastebėjęs, kad darbščiausi yra patys darbą susiradę mokiniai. „Jeigu vienuoliktokui darbo ieško tėvai ar net seneliai, man iškart kyla abejonių. Kas žino, gal tas jaunuolis išvis nėra suinteresuotas dirbti“, – svarstė G. Uždavinys.

Bendrovė „Aukštikalnių sodai“ siūlo darbą pagal žemės ūkio ir miškininkystės paslaugų kvitus. Jos direktorius Arvydas Paškevičius mano, jog vasarinių obuolių derlius šią vasarą bus geras. Todėl jam sudoroti reikės apie 50–60 jaunųjų talkininkų.

Edvardas BALČIŪNAS

Visą straipsnį skaitykite 2016-05-14 „Darbe“.

 

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.