Muzikinė grupė „Valanda“ skaičiuoja pirmąsias savo gyvenimo minutes

Mu 1 (1)
Ieva ir Faustas prisipažįsta, jog yra įsimylėję muziką.

 

Kai prieš porą mėnesių septyniolikmetis, Kalno kaime gyvenantis gimnazistas Faustas Petriškis gavo kvietimą dalyvauti Vaškuose vykusiame lietuviškos dainos konkurse, ko gero, nenujautė, jog šis renginys taps naujos muzikinės grupės atsiradimo pradžia.

– Pamaniau, kad vienam dainuoti bus nedrąsu, tad pasikviečiau Jurą ir Dainių, – pasakoja Faustas. – Po konkurso prie mūsų prisijungė Ieva. Pradėjome galvoti kaip pasivadinti. Kadangi prieš pirmą pasirodymą repetavome tik vieną valandą ir koncertas pavyko, pagalvojome, kad tai geras ženklas. Taip gimė grupė „Valanda“.

Faustas – akustinė gitara, pajiešmenietė Ieva Baronaitė – bosinė gitara, tame pačiame kaime gyvenantis Juras Jankauskas – elektrinė gitara ir pasvalietis Dainius Dobkevičius – būgnai, štai visa naujo kolektyvo sudėtis.

Kadangi jau prasidėjusios moksleivių vasaros atostogos, sugaudyti visų grupės narių nepavyko. Apie muziką, ateities planus ir tinginystę kalbamės su grupės lyderiu Faustu ir gitariste Ieva.

Įsimylėję muziką

Charizmatišką, sodraus, įsimenančio balso savininką Faustą Petriškį žino visa Pasvalio Petro Vileišio gimnazija. Jis nuolat scenoje: veda renginius, vaidina ir, žinoma, dainuoja.

– Muzika mano gyvenime yra viskas. Gal nuo kokių aštuonių metų pradėjau nuolat „žvygauti“ pagal fonogramą. Būdamas trylikos į rankas paėmiau gitarą, – prisimena jaunasis muzikantas. – Gitaros nepaleidžiu ir tada, kai ruošiu pamokas, ir grįžęs po bėgiojimo. Tiesa, gitaristas iš manęs prastas (šypsosi) – moku kelis akordus ir brazdinu juos. Tačiau dainuoti man labai patinka. Aš myliu muziką.

Būsima gimnazijos trečiokė Ieva, pernai baigė Pasvalio muzikos mokyklą, kurią lankė nuo devynių metų. Prieš kelis metus gimnazijoje kūrėsi nauja muzikinė grupė „Reptilijos“. Kolektyvui labai trūko žmogaus, galinčio groti bosine gitara. Pasisiūlė Ieva. Nors mokėjo groti tik pianinu, atkali mergina tėvelio ir interneto pagalba įvaldė naują instrumentą. Grupės nebeliko, o Ieva ir toliau brazdina žemus dažnius leidžiančią gitarą.

– Bandžiau suburti savo grupę, bet nesėkmingai. Keliems mėnesiams net buvau apleidusi muzikavimą. Tad, kai Faustas pasiūlė prisijungti – nedvejodama sutikau, – prisipažįsta Ieva.

Viktoras STANISLOVAITIS

Visą straipsnį skaitykite 2015-06-20 „Darbe“

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.