Klasės draugai tapo policijos pareigūnais

Arnas Mozūras (kairėje) ir Rokas Šležas neseniai papildė rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus pareigūnų gretas. Aidos GARASTAITĖS nuotr.

Prieš metus Pasvalio Petro Vileišio gimnaziją baigę Arnas Mozūras iš Rinkūnų ir pasvalietis Rokas Šležas ilgai nesvarstė, kokį tolesnį gyvenimo kelią pasirinkti. Nuo pirmos klasės kartu mokęsi bičiuliai nusprendė išbandyti policininko profesiją. Juolab kad tam sąlygos ypač palankios ir viliojančios.

Policijos pareigūnu galima tapti baigus Lietuvos policijos mokyklą, kuri įsikūrusi šalia Kauno, Mastaičiuose. Joje mokslas trunka tik devynis mėnesius. Abu jauni pareigūnai prisipažino, kad iš pradžių buvo sunkoka. Tačiau gabūs jaunuoliai netruko įsijungti į policininko rengimo ritmą ir šiandien džiaugiasi pasirinkimu, kuris subrendo tik baigiamojoje gimnazijos klasėje. „Tad kartu mokėmės ne dvylika, o trylika metų“, – šyptelėjo Arnas ir Rokas.

Taigi, abu augaloti dvidešimtmečiai nuo liepos 10 d. jau dirba rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus vyriausiaisiais patruliais. Prieš tai – kovo ir balandžio mėnesiais Pasvalyje jie atliko šešių savaičių praktiką. Arnas ir Rokas minėjo, kad be stiprios motyvacijos policininkui svarbu geras fizinis pasirengimas ir didelis bendrų žinių bagažas.

Abu jauni policijos pareigūnai kol kas gyvena su tėvais ir kas, svarbiausia, nežada kelti sparnų iš Pasvalio.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.