Kilnus bendruomeniškumo gestas Pušalote

Feisbuko nuotr.

Praėjusį šeštadienį Pušalote vykusią tradicinę vasaros šventę „Kai kvepia liepom“ apkartino miestelyje kilęs gaisras. Iki vidurdienio likus kiek daugiau nei pusvalandžiui, specialiosios tarnybos gavo pranešimą, kad Smėlio g. dega gyvenamasis namas. Į nelaimės vietą atskubėjus ugniagesiams gelbėtojams, vieno aukšto apmūryto rąstinio namo pastogė degė atvira liepsna. Iš viso gaisravietėje dirbo keturios ugniagesių gelbėtojų komandos.

Ugnis sunaikino šiferiu dengtą stogą ir perdengimus. Aprūko ir vandeniu sulietas namo vidus. Gaisro metu namo savininkas – 62 metų pušalotietis – buvo išvykęs. 

Pasvalio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Mindaugas Motuzas sakė, kad visi požymiai byloja, jog ugnis įsiplieskė dėl skalbyklės gedimo. Išvykdamas namo šeimininkas ją paliko įjungtą. 

Pušaloto šventės programoje buvo numatytas ugniagesių gelbėtojų pasirodymas. Deja, jį pakeitė ne menamo, o tikro gaisro gesinimo darbai. 

Namas buvo nedraustas, tad savininkas, pagal nustatytą tvarką, gali tikėtis tik minimalios finansinės paramos. Pušalotiečiai pademonstravo tikrą bendruomeniškumą ir nelaimę patyrusio miestelio gyventojo nepaliko vieno. Seniūnės pavaduotoja Vaida Ogintienė minėjo, jog per šventę buvo renkamos aukos. Pušaloto parapiją aptarnaujantis Joniškėlio bažnyčios klebonas Virgilijus Liuima sekmadienį per šv. Mišias taip pat kvietė pagal galimybes finansiškai padėti padegėliui. Parama taip pat renkama ir per feisbuką. 

Gyvenamojo namo netekęs pušalotietis laikinai prisiglaudė gretimoje Pirties g. esančiame būste. Jį pasiūlė užsienyje gyvenantis ir dirbantis savininkas. V. Ogintienė sakė, kad vyriškis sulaukė ir daugiau pasiūlymų kur apsigyventi, bet pasirinko minėtą.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.