Šeimos gydytojo komandą papildė kineziterapeutas

Pasvalio PASPC šeimos gydytojo komandos kineziterapeutė Urtė Sviderskytė. Aidos GARASTAITĖS nuotr.

Gerinant šeimos medicinos paslaugų efektyvumą, didinamas šeimos gydytojo komandos vaidmuo, nuosekliau teikiant patogesnes šio gydytojo komandos paslaugas.

 Pasvalio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro vyriausioji slaugos administratorė Irena Trinskienė minėjo, jog mūsų rajone šeimos gydytojo komanda neseniai pasipildė nauju nariu – kineziterapeutu. Dabar rajono žmonės gali lengviau gauti kineziterapeuto paslaugas, o gydytojai – greičiau ir efektyviau užtikrinti pacientų sveikatos pagerėjimą.

Fizinės terapijos paslaugas pacientams teikia jauna energinga kvalifikuota kineziterapeutė Urtė Sviderskytė. 

Už rajono Savivaldybės skiriamas visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos lėšas Pasvalio poliklinikoje įrengtos jaukios patalpos, nupirkta kineziterapeuto darbui reikalingos įrangos ir priemonių. 

Prie Pasvalio PASPC prisirašiusiems pacientams kineziterapeuto paslaugos teikiamos nemokamai – tereikia turėti šeimos gydytojo nukreipimą. 

„Laukiu visų amžiaus grupių žmonių, – sako kineziterapeutė Urtė Sviderskytė. – Atsižvelgiant į paciento sveikatos būklę bei gydytojo paskyrimus, kiekvienam sudarome kineziterapijos programą ir su žmogumi dirbame individualiai arba nedidelėmis grupėmis. Pradėjus procedūras, reguliariai vertiname kineziterapijos poveikį, pacientus konsultuoju, patariu ir pamokau, kad mankštas toliau tęsti jie galėtų patys, savo namuose. Juk gydoma ne vien tik tabletėmis – būtina išnaudoti ir kitus sveikatą stiprinančius bei gyvenimo kokybę gerinančius būdus.“ 

Kineziterapijos procedūros padeda greičiau sveikti žmonėms po raumenų, sąnarių ir nervų funkcijos sutrikimų, palengvina judesius, sumažina nugaros, kaklo, sąnarių skausmą. Kineziterapeutas pacientą moko prisitaikyti prie naujos situacijos, kai judėjimo funkcijos sutrinka po ūmios ligos ar traumos. Moko taisyklingai mankštintis, judėti ir tokiais būdais mažinti ligos pasekmes. 

Taigi, jei pacientui reikalinga fizinė terapija, jam tikrai pagelbės drauge su šeimos gydytoju dirbantis kineziterapeutas. Jo paslaugos nėra priskiriamos reabilitacijai – tai šeimos gydytojo komandoje dirbančio specialisto paslaugos. 

Kai šeimos gydytojas paskiria kineziterapijos procedūras, pirmiausia reikėtų paskambinti šias paslaugas teikiančiai kineziterapeutei Urtei telefonu 8 630 23 929. Bus parinktas pacientui patogiausias laikas, aptarti kiti klausimai. 

Kineziterapeutė Urtė Sviderskytė yra mūsų krašto žmogus – gimė ir augo Daujėnuose. „Baigusi mokslus, kurį laiką dirbau Panevėžyje, bet, pasitaikius pirmai progai, grįžau į Pasvalį. Juk taip smagu, kai gali padėti ir pasitarnauti savo gimtinės žmonėms“, – Pasvalio krašto žmones Urtė kviečia ir ragina labiau rūpintis savo sveikata ir pasinaudoti visomis galimybėmis ją saugoti bei stiprinti.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.