Amerikoje studijas baigianti pasvalietė – apsisprendimo kryžkelėje

12637021_1135752006437155_1166991614_o

„Darbo“ laikraštyje skaitytojas kartkartėmis randa publikacijų, kuriose pasakojama apie kraštiečių gyvenimą, studijas ir darbą įvairiose užsienio šalyse. Apie Jungtinėse Amerikos Valstijose studijuojančią vieną geriausių iš mūsų rajono kilusių lengvaatlečių Irmą Mačiukaitę jau rašėme ne kartą. Šiemet pavasarį pasvalietė baigs finansų ir matematikos studijas Ilinojaus valstijoje įsikūrusiame privačiame McKendree universitete. Kaip įprasta, sportininkė buvo grįžusi kalėdinių atostogų, o prieš išvykdama į JAV rado laiko užsukti ir į redakciją.

Primename, kad prieš ketverius metus Irma studijas pradėjo valstybiniame Vakarų Kentukio universitete, kuriame svarbiausias dėmesys buvo skiriamas sportui. Po poros metų pasvalietė perėjo į privatų McKendree universitetą. Nors ši aukštoji mokykla yra žemesniame sporto divizione nei Vakarų Kentukio universitetas, tačiau joje kur kas daugiau dėmesio galima skirti mokslams.

Pašnekovė minėjo, kad paskutiniai penki studijų mėnesiai bus labai intensyvūs. Ne tik mokslu, bet ir sporto varžybomis, kurios suplanuotos kone kiekvieną savaitgalį. Sportininkė viliasi, kad jai pavyks gauti abu bakalauro diplomus su pagyrimu. Studijoms artėjant į pabaigą, tenka vis dažniau mąstyti apie tolesnius gyvenimo kelius. Pirmiausia tai daryti įpareigoja gegužės mėnesį pasibaigsiantis mokslui išduotos studento vizos galiojimas. Irma prisipažino, kad dar nėra galutinai apsisprendusi, ką toliau veiks po bakalauro diplomų įteikimo ceremonijos. Atsiveria kelios pasirinkimo galimybės. Galima prašyti metams pratęsti vizą, pusmetį atlikti praktiką, juolab kad universitetas padeda susirasti darbdavius. Tai labai svarbu planuojant profesinę karjerą, nes be praktinių įgūdžių labai sunku susirasti gerą nuolatinį darbą. Beje, mokydamasi universitete mergina dirba net dviejose vietose – knygyne ir krepšinio salėje prižiūrėtoja.

Sigitas KANIŠAUSKAS

Visą straipsnį skaitykite 2016-01-28 „Darbe“.

 

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.